Віталік Бутерін приїхав до Києва та виступив на Kyiv Tech Summit

Один із творців криптовалюти Ethereum, другої за значимістю після біткоїну, Віталік Бутерін приїхав до Києва та взяв участь у Web3-хакатоні Kyiv Tech Summit, що проходив у UNIT.City. Редакція AIN.UA побувала на зустрічі з ним і розповідає, про що говорив криптомільярдер під час заходу.

Віталік Бутерін (справа) на Kyiv Tech Summit
Фото: AIN.UA

Віталік Бутерін приїхав до Києва на один день, аби відвідати Kyiv Tech Summit.

Kyiv Tech Summit — це триденний Web3-хакатон, що проходив з 6 по 9 вересня в інноваційному парку UNIT.City. Організаторами заходу виступили благодійний блокчейн-фонд Unchain Ukraine спільно з Ukraine DAO, метавсесвітом Atlantis World та активістами Web3-спільноти. Мета хакатону — розробка програмних рішень, які зможуть допомогти Україні під час війни та після перемоги у ній.

Під час зустрічі в рамках хакатону творець Ethereum розповів, що у Києві вперше. Відвідати Kyiv Tech Summit його спонукав інтерес та захоплення тим, що у столиці країни у стані війни відбувається подія, що об’єднала потужну Web3-спільноту з усього світу.

“Це неймовірно. Be brave like Ukraine, правильно? Я захотів на власні очі побачити, що за проекти та додатки, в основі яких технологія Ethereum, тут створюються, познайомитися з людьми, котрі за ними стоять”, — сказав він.

Бутерін вкотре висловив свою підтримку українцям та підкреслив, що слідкує за всім, що відбувається в Україні, з початком повномасштабної війни.

Свою позицію щодо цього питання він неодноразово підкреслював у Twitter та у численних інтерв’ю західним виданням. Зокрема, 24 лютого, у день вторгнення російських військ на територію нашої держави, у Twitter криптомільярдер написав, що засмучений рішенням путіна розпочати війну та закликав усіляко підтримувати українців. А у квітні 2022 року, розробник Ethereum перерахував на підтримку України 1500 ETH, це еквівалент близько $5 млн.

Водночас Віталік Бутерін зазначив, що в України є великий потенціал та можливості стати Web3-хабом, адже вона змогла створити активну Web3-спільноту:

“Я думаю, що Україна цілком може стати наступним Web3-хабом. У Ethereum Foundation є хаби в Боулдері, в Берліні, в Сингапурі, так як спільноти органічно там виросли. Країна може стати Web3-хабом, якщо люди у ній активно цікавляться цією технологією та вирішують зробити великий внесок у її розвиток. Тому так, абсолютно. Україна має для цього і можливості, і рішучість”, — підкреслив творець Ethereum.

Чому це важливо

Сьомий місяць в Україні триває повномасштабна війна, яку розпочала держава-терорист росія 24 лютого. Зараз для нашої країни є надзвичайно важливою підтримка світових технологічних лідерів. Як підкреслив під час Kyiv Tech Summit Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, йдеться не лише про фінансову підтримку, а й медійну. Вона надихає інших всесвітньовідомих підприємців приїжджати до України, допомагати українцям та не дає забувати, що у цій війні на кону не лише територіальна цілісність нашої держави, а й світова демократія та безпека в цілому.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук