«Промприлад.Реновація» отримав 60 млн грн фінансування

Читати на RU


Івано-франківський інноваційний центр «Промприлад.Реновація» отримає 60 млн грн фінансування від «Укргазбанку». Банк надасть кредитні кошти за програмою «5-7-9%». Як AIN.UA розповіли представники інноваційного центру, вони підуть на завершення другої черги реконструкції території заводу у рамках проекту «Промприлад.Реновація».

  • Як зазначається, кредитна угода дозволить ввести в експлуатацію від 17 000 до 24 000 м² територій заводу.
  • У другій черзі будівництва на «Промприладі» заплановано, зокрема, відкриття фудмаркету, крафтової пивоварні, офісів інноваційних компаній, артцентру, тренажерного залу, магазинів.
  • За словами ініціатора та керівника «Промприлад.Реновація» Юрія Филюка, таке розширення створить додаткові робочі місця, а також забезпечить подальший розвиток проекту.
  • Загалом з початку реалізації проект залучив $13,1 млн від 1270 приватних інвесторів та компаній з України та 20 країн світу.

«Завдяки «Укргазбанку» та державній програмі розвитку бізнесу “5-7-9%” з нулем під час війни, нам вдалося знайти таку підтримку, яка дозволяє, не зважаючи ні на що, розвиватися далі і в цей час створювати додаткові робочі місця задля підсилення економіки. Під час війни це особливо важливо для підприємців, які зараз вимушено опинились на заході країни», – додав Юрій Филюк.

Чому це важливо

Програма «Доступні кредити 5-7-9% передбачає надання кредиту будь-якому українському бізнесу під 0% протягом дії воєнного стану та упродовж місяця після його завершення. Після цього, до кінця дії кредитного договору, діятиме кредитна ставка у 5%. Завдяки програмі бізнеси, що постраждали під час повномасштабної війни, можуть отримати кошти на відновлення діяльності, реконструкцію, а також підтримку співробітників. Це, в свою чергу, сприятиме піднесенню економіки України.

Про «Промприлад»

  • «Промприлад.Реновація» — інноваційний центр площею 38 205 м² на базі старого заводу в Івано-Франківську.
  • За час війни, яку росія веде проти України, «Промприлад.Реновація» прийняв 12 нових бізнесів, які були вимушені переміститися з небезпечних регіонів. 
  • В травні 2022 року інноваційний центр залучив $1 млн від української компанії MacPaw
  • Детальніше про проект AIN.UA розповідав раніше.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук