Google запускає проект Aalyria, який створили секретно. Що це таке

Читати на RU

Невдовзі Google представить секретний проект Aalyria, який стане окремою компанією. Вона розробляє технологію лазерного зв’язку Tightbeam, пише CNBC.

  • Окрема команда усередині Google секретно працювала над програмним забезпеченням для високошвидкісних комунікаційних мереж. Секретний проект під кодовою назвою Minkowski представлять в понеділок як новий стартап під назвою Aalyria.
  • В Google поки не розповідають подробиці про Aalyria. Однак компанія заявила, що її нова технологія має забезпечити гіпершвидкий, надзахищений і високоефективний зв’язок на землі, в морі, повітрі, ближньому і глибокому космосі.
  • Google заявляє, що створив технологію лазерного зв’язку «більшого масштабу та швидкості, ніж все що існує сьогодні». Програмна платформа Aalyria використовувалася в багатьох аерокосмічних мережевих проектах Google.
  • Компанія Aalyria має комерційний контракт на $8,7 млн з підрозділом оборонних інновацій США. Компанію очолить генеральний директор Кріс Тейлор, експерт з національної безпеки, який керував іншими компаніями, що співпрацювали з урядом.
  • До ради радників Aalyria входять кілька колишніх співробітників і керівників Google, а також Вінт Серф, відомий як один із батьків інтернету. Google збереже міноритарну частку в Aalyria, але відмовився повідомити, скільки їй належить і скільки зовнішнього фінансування компанія залучила.

Чому це цікаво? Alphabet (материнська компанія Google) вважає, що витрати на рекламу зменшилися, і планує розвивати або згортати експериментальні проекти. Це частково означає пошук зовнішнього фінансування для деяких проектів, які вона інкубувала роками. Такі компанії, як виробник безпілотних автомобілів Waymo, залучили гроші від зовнішніх інвесторів, тому продовжать існувати. Одночасно Alphabet закрила Makani, яка створювала повітряних зміїв, що генерують електроенергію.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук