Українські стартапи з Industry 4.0 можуть отримати до €100 000

Читати на RU

Європейській акселератор Startup Wise Guys шукає українські B2B-стартапи з фокусом на Industry 4.0 для програми SaaS Bilbao. Її учасники можуть отримати до €100 000 інвестицій з можливістю подальшого фінансування. З 2012 року акселератор вже інвестував майже €2 млн в українські команди.

  • Стартапи, зареєстровані в Більбао, також матимуть право на отримання додаткових цільових грантів від регіонального уряду.
  • Програма розрахована на B2B SaaS-стартапи ранньої стадії з початковою динамікою та сильною командою, що працюють з AI, computer vision, алгоритмами deep learning, блокчейном та технологіями 5G.
  • Організатори чекають на заявки від компаній, що спеціалізуються на програмному забезпеченні для сучасних виробництв, оптимізації енергоспоживання та логістичних ланцюжків, інтелектуальній автоматизації, автономних транспортних системах, системах кібербезпеки в IoT та інших напрямках Industry 4.0.
  • Програма триватиме 5 місяців в гібридному форматі і включатиме як онлайн, так і офлайн модулі в Більбао, Іспанія.

Прийом заявок на SaaS Bilbao триватиме до 3 жовтня, а сама програма стартує 17 жовтня. Відібрані до програми SaaS Bilbao стартапи під менторством провідних інвесторів та експертів матимуть можливість розробити або удосконалити свою стратегію виходу на ринок, створення продукту, розвитку бізнесу та продажів, а також залучення фінансування.

Чому це важливо

За словами Олександри Балкової, партнера та керівника портфоліо Startup Wise Guys, програма SaaS Bilbao орієнтована якраз на ті сфери, у яких зараз українці роблять дуже великі кроки вперед, щоб посилювати захисників на полі бою та забезпечувати функціонування виробництва й економіки у надважкий військовий час.

Як підкреслює Балкова, Україна посідає в портфоліо SWG друге місце після Естонії за кількістю проінвестованих стартапів. Загальна сума інвестицій акселератора в українські команди вже сягає майже 2 млн євро. Дві українські кампанії з портфоліо SWG – польсько-українська Callpage та StepShot – здійснили успішні виходи, збільшивши свою оцінку у 10 разів з початку акселерації.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук