Запустився американський VC-фонд на $30 млн для українських стартапів

Читати на RU

Американський ff Venture Capital (ffVC) запускає спеціальний венчурний фонд під назвою Blue & Yellow Heritage Fund, який підтримуватиме українські стартапи. Мета фонду — зібрати $50 млн для інвестицій в такі проекти. AIN.UA розповідає деталі.

  • ffVC — американський венчурний фонд, що фінансує стартапи на ранніх стадіях розвитку. Його було засновано 2008 року, з тих пір він профінансував більше 120 компаній, із сумарною оцінкою в $7,6 млрд.
  • Він в основному фокусується на фінтех, InsurTech, Applied AI-проектах, також на стартапах, що займаються дронами та робототехнікою. Його середній чек складає $700 000 на одну угоду.
  • В українські проекти фонд почав інвестувати ще 2019-2020 року, коли став лід-інвестором для стартапу Respeecher, що займається створенням цифрових моделей людських голосів.
  • Зараз ffVC запускає спеціальний фонд Blue & Yellow Heritage Fund на $30 млн під українські стартапи (мета — зібрати до $50 млн). Засновники називають його першим американським VC-фондом, який націлений саме на роботу з українськими проектами.

«Мета фонду — $50 млн, і він підтримуватиме українські стартапи, які зараз зіткнулися із безпрецедентним викликом, російським вторгненням, і разом із тим розвивають революційні технології. У той час, як більшість інвесторів вбачають у регіоні ризики, ffVC бачить можливості», — йдеться у релізі фонду.

  • Стартапи з України можуть подавати заявки на фінансування онлайн.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук