Колишні майнери Ethereum майже нічого не заробляють після переходу на альткоїни

Читати на RU

15 вересня 2022 року мережа блокчейнів Ethereum завершила найбільше оновлення програмного забезпечення у світі криптовалюти і здійснив перехід від методу захисту proof-of-work до proof-of-stake. Тепер в Ethereum непотрібні майнери з потужними відеокартами.

Як повідомляє Bloomberg, колишні майнери Ethereum спробували добувати альтернативні криптовалюти, але виявилось, що це майже не приносить прибутку (а іноді навіть завдає збитків через ціни на електроенергію).

Що відбувається з майнерами Ethereum?

Оновлення, відоме як «Злиття», замінило метод захисту proof-of-work на proof-of-stake. Тепер замість потужних майнінгових ферм безпеку блокчейну забезпечують інвестори, що тримають великі запаси криптовалюти. Детально почитати про нові алгоритми роботи можна в матеріалі AIN.UA.

Це змусило власників майнінгових ферм перейти на інші криптовалюти. Але тут є проблема, що криється в фундаментальних основах майнінгу:

  • Більшість токенів все ще працюють за старим механізмом Ethereum, який називається підтвердженням роботи. Це означає, що майнери все ще можуть використовувати свої відеокарти, щоб заробити ці монети.
  • Однак майнери повинні змагатися, щоб першими вирішити математичну головоломку, і отримати в винагороду за це криптовалюту.
  • Крім того, чим більше майнерів, тим складнішими стають завдання, а кількість токенів обмежена і фактично ділиться між всіма майнерами.
  • Тож згодом приплив обчислювальної потужності від колишніх майнерів Ethereum знизить прибутковість майнінгу інших криптовалют і зробить цей процес збитковим.

«Після злиття майнерам буде досить легко перейти на альтернативи Ethash та інші монети, що видобуваються за допомогою GPU. Проблема полягає в тому, що існує обмеження щодо обчислювальної потужності, яку можуть поглинути ці інші мережі, перш ніж середній майнер почне отримувати збитки — і це не так багато», — пише Колін Харпер, керівник відділу контенту та досліджень Luxor. 

Чому це цікаво?

Хоча більшість криптовалют все ще використовують метод Proof-of-work і майнерам достатньо просто перейти на видобуток іншої криптовалюти, в них навряд вийде швидко нормалізувати стан на ринку і повернути свою справу до прибутковості.

Скоріш за все збитковість майнінгу призведе до тотального розпродажу відеокарт, які, за останньою інформацією і так перестали бути дефіцитним товаром і часто залежуються на складах. На фоні скорого анонсу нового поління відеокарт від Nvidia, скоріш за все, ціни зовсім рухнуть.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук