На Netflix вийшло аніме по Cyberpunk 2077 — чи варто дивитись?

Netflix випустив аніме-серіал Cyberpunk Edgerunners, дії якого відбуваються у сетінгу нашумілої гри від польської CD Projekt Red, Cyberpunk 2077. Редакція AIN.UA уже подивилася серіал, і готова радити його до перегляду.

Тут і надалі фото з сайту cyberpunk.net

Передісторія

Cyberpunk 2077 був класичним ігровим довгобудом, на який фанати ігор CD Projekt Red чекали 8 років. Попередня серія ігор про відьмака Геральта від того самого розробника стала шалено популярною, установивши новий стандарт для RPG-ігор з відкритим світом (по ній Netflix також випустив серіал і аніме).

Коли Cyberpunk 2077 нарешті вийшов у грудні 2020 року, сприйняття геймерів було змішане: гра вийшла сирою, з купою багів, зокрема й таких, які могли повністю запороти подальше проходження. Але менше з тим, харизма Кіану Рівза (що зіграв там одного із головних персонажів) й унікальна атмосфера Нічного Міста або ж Найт-сіті забезпечила грі армію прихильників, косплей на коміконах і меми на Reddit. Робити аніме по цьому всесвіту було доречно, адже частина фанатів гри його неодмінно подивиться. Автор цієї статті саме до них і належить.

Коротко про що це

Edgerunners — 10-серійний серіал, дії якого розгортаються у тому ж Найт-сіті. Його головний герой Девід Мартінез — класичний для аніме бунтівний підліток з амбіціями, який хоче самореалізації та успіху. Записати своє ім’я в історії Найт-сіті, а не зникнути без пам’яті про себе було ключовою темою і для оригінальної гри. Герой серіалу, попри бідне походження, вчиться у престижній академії корпорації Arasaka, яка забезпечує своїм учням жадану корпоративну кар’єру.

З перших кадрів глядачеві демонструють, що Найт-сіті — жорстоке місто, яке не толерує слабаків. Тож головний герой, як і тисячі аніме-героїв до нього, зайнятий спочатку тим, що намагається довести свою крутість.

Світ Найт-сіті населяють люди, що завзято модифікують свої тіла кібернетичними імплантами (які самі вони називають хромом, chrome), звісно, якщо на те стає грошей. Імпланти можуть наділяти носія надлюдськими якостями, даючи неймовірне здоров’я, витривалість, силу, вміння геніального хакера або непереможного борця.

Сюжет розгортається із того моменту, коли героєві до рук попадає хайтек-імплант військового рівня (цікаво, що у грі цей або схожий імплант був, і його можна було екіпірувати на свого персонажа).

Чи варто дивитись

Якщо гравцеві зайшла оригінальна гра, то і серіальний Найт-сіті сподобається, адже місто відтворене в усіх деталях, від голографічних риб, що плавають над водою, міської моди, сленгу та банд, і до нетрів, де на необережних перехожих чатують убивці під дією кіберпсихозу.

Щоразу, як головний герой повертається до своєї захаращеної усіляким непотребом хати, коли він б’ється, спілкується або вештається підсвіченим неоном містом — з’являється імпульс запустити гру і почати нове проходження (яке може зжерти під 200 годин вашого часу, якщо досліджувати кожен міні-квест). Навіть мелодія виклику на телефоні — така ж самісінька, як і в грі.

Тож, якщо вам сподобалася гра, подивитись серіал можна заради цієї приємної ностальгії. Багато людей так і зробили: з часу виходу аніме кількість гравців у Cyberpunk 2077 на Steam підскочила на 300%.

У серіалу від студії Studio Trigger — гарні рейтинги, його дуже непогано дивляться на Netflix. Тож, навіть якщо ви гру не проходили, але аніме на кшталт «Акіри» або ж «Спогадів про майбутнє» вам подобається, можна дати шанс Edgerunners.

Більше про проект можна почитати на офіційному сайті.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук