Сервіс ePayments остаточно закривається

Читати на RU

Британський платіжний сервіс ePayments повідомив про закриття бізнесу. Причина – регулятор виявив в компанії деякі недоліки в засобах контролю за фінансовими злочинами. Про це керівництво ePayments повідомило у блозі.

  • Історія почалася ще у лютому 2020, коли через рішення регулятора (Управління з фінансового регулювання та нагляду) сервіс був змушений заблокувати рахунки.
  • Більше двох років компанія намагалася вирішити проблему і навіть змогла повторно перезапуститися, однак в результаті не витримали тиск і повідомила про закриття.
  • Сервісом користувались в тому числі і українські підприємці та фрілансери для отримання і переказу платежів. Він був аналогом Payoneer.

«Ми наполегливо працювали, щоб засоби контролю відповідали необхідним стандартам. Але в цих надзвичайно складних глобальних економічних умовах, а також у зв’язку з обмеженнями діяльності на такий тривалий період, ми більше не можемо підтримувати бізнес до того, що вимагає FCA», – йдеться у повідомленні компанії.

Сервіс не повернеться до роботи в повному обсязі, а тепер повністю зосередиться на наданні клієнтам відшкодування і на закритті облікових записів. ePayments також попросили тих, хто має кошти у своїх електронних гаманцях, зняти їх.

Чому це важливо

З часу припинення роботи, акціонери компанії інвестували £15 млн з ціллю втримати 150 співробітників ePayments, та надали необхідні ресурси для відновлення та покращення можливостей ePayments. Однак факт закриття означає, що ці гроші були просто втрачені.

Незрозуміло, що конкретно змусило FCA призупинити роботу компанії, але відомо команда, що стоїть за ePayments, раніше була залучена до криптобіржі під назвою Digital Securities Exchange. У зв’язку з тим, що Британія приводить у норму своє крипторегулювання, деякі компанії на ринку не мали іншого вибору, окрім як припинити діяльність. Адже наслідки для пов’язаних партнерів, ймовірно, були б набагато гіршими.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук