Starlink покриває весь світ, включно з Антарктидою (але в рф не працюватиме)

Читати на RU

Ілон Маск заявив, що відсьогодні супутниковий інтернет Starlink працює на всіх континентах землі, включаючи Антарктиду. Проте залишаються окремі країни, в яких Starlink не буде працювати, незважаючи на технічну можливість та наявне покриття супутниками. Серед таких країн Китай, Іран, Афганістан, Північна Корея, Венесуела, Куба, та, звичайно, росія з Білоруссю.

Starlink покриває майже всю планету

Джерело: Starlink

Так, тепер Starlink працює на всіх континентах землі і в більшості країн західного світу вже навіть офіційно запустився. В таких країнах користувач може просто передзамовити собі комплект обладнання прямо на сайті компанії, підключити його за інструкцією й почати працювати.

У ще не підключених країнах проблеми, переважно, стосуються законодавства та отримання дозволів від регіональних регуляторів, хоча іноді все ж не вистачає й покриття угрупуванням супутників. Найяскравіше це помітно в Південній Америці, де в Чилі є повне покриття, в Бразилії сервіс доступний лише на половині території, а решта залишаються не підключеними.

Джерело: Starlink

Крім того, у липні 2022 року Ілон Маск офіційно анонсував Starlink Maritime — супутниковий інтернет для яхт та катерів, що буде працювати у морях та океанах. Зараз сервіс вже охоплює смугу моря/океану навколо Північної Америки, Південної Америки, Європи, Австралії та Нової Зеландії.

Таким чином практично половина земної кулі (принаймні її найперспективніша, з точки зору ведення бізнесу, частина) вже покриті супутниковим інтернетом від Starlink. В країнах, де запуску ще не було, компанія планує розгорнути свій сервіс вже у 2022 – 2023 роках.

Що з тоталітарними країнами?

Джерело: Starlink

У всьому світі лише вісім країн, в яких запуск Starlink навіть не планується. Це Китай, Іран, Афганістан, Північна Корея, Венесуела, Куба, та, звичайно, росія з Білоруссю. Очевидно, що технічна можливість запустити сервіс в цих країнах є, проте всі вони перебувають під міжнародними санкціями, а тому поширення сучасних технологій до них заборонено.

росія вже навіть встигла погрожувати Starlink збиттям її супутників, а також намагалась зламати чи хоча б заглушити її роботу на території України. Проте всі спроби виявились марними.

«Якщо вони спробують знищити Starlink, це буде непросто, оскільки на орбіті вже є 2000 супутників. Їх знищення вимагає дуже багато протисупутникових ракет. Я сподіваюся, що нам не доведеться перевіряти це, але я думаю, що ми можемо запускати супутники швидше, ніж вони можуть запускати протисупутникові ракети», — заявив тоді Маск в інтерв’ю Business Insider.

Чому це важливо?

Зараз термінали Starlink використовують буквально по всій Україні — військові забезпечують себе зв’язком в зонах, де відсутнє будь-яке інше покриття, об’єкти критичної інфраструктури ставлять термінали для безперебійного інтернету в разі пошкоджень мережі.

Збільшення кількості супутників на орбіті, розширення покриття та навіть просто фінансові успіхи компанії Starlink — це гарні новини для України. Адже для нас це означатиме збільшення швидкості/якості покриття та стабільність резервного зв’язку.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук