Статки Цукерберга за рік впали на $71 млрд. Все через метавсесвіт

Читати на RU

Статки засновника Meta Марка Цукерберга скоротилися вдвічі за цей рік – на $71 млрд. Навіть на фоні загального падіння ця цифра виглядає дуже великою. За даними Bloomberg, це найстрімкіше падіння серед найбагатших підприємців світу.

Його статок становить $55,9 млрд і дозволяє посідати 20 місце серед світових мільярдерів. Зараз це найнижче місце для Цукерберга з 2014 року.

  • Менше двох років тому 38-річний Цукерберг володів статками у $106 млрд, поступаючись лише Джефф Безосу і Біллу Гейтсу. Коли у вересні 2021 року вартість акцій його компанії досягла $382, статки зросли до піку в $142 млрд.
  • Наступного місяця Цукерберг представив Meta та змінив назву компанії на Facebook Inc. І з цього моменту вона значною мірою пішла вниз, намагаючись знайти свою опору в технологічному всесвіті.
  • Останні звіти про прибутки Meta були не найкращими. У лютому, коли компанія не виявила зростання щомісячної кількості користувачів Facebook, стався історичний обвал вартості акцій. Це скоротило статки Цукерберга на $31 млрд, що стало одним з найбільших одноденних падінь в історії. Інші проблеми – безкомпромісна і невдала ставка компанії на Instagram Reels — продукт, який мав стати аналогом TikTok.

Лора Мартін, старший інтернет-аналітик Needham & Co., вважає, що проект продовжить втрачати значні суми грошей у найближчі роки.

Тим часом Meta «має повернути цих користувачів із TikTok», — сказав Мартін. Цьому також перешкоджають «надмірний регулятивний контроль і втручання», сказала вона. У 2022 році Meta почувається гірше, ніж більшість технологічних гігантів. Цього року компанія Цукерберга впала приблизно на 57%, що набагато більше, ніж падіння на 14% для Apple, 26% для Amazon чи 29% для Alphabet, яка володіє Google. Більше постраждав тільки Netflix, який обвалився приблизно на 60%.

Проблемою Цукерберга стала спроба створити віртуальну реальність. Meta могла б обійти цю проблему, відокремивши деякі інші свої продукти, такі як WhatsApp або Instagram. Майже всі статки Цукерберга зосереджені в акціях Meta. Згідно з останньою заявою компанії, він володіє понад 350 мільйонами акцій.

Цукерберг зараз намагається провести своєрідний ребрендинг. Нещодавно він завантажив відео, на якому він займається змішаними бойовими мистецтвами. Він також неодноразово називав себе «дизайнером продуктів» у тригодинній розмові в подкасті Джо Рогана.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук