Amazon скасовує комісію для українських підприємців на рік

Читати на RU

Amazon відмінив реферальну комісію для українських підприємців терміном на 1 рік. Тобто повністю скасував комісію для українців, які продають товари до ЄС та Великої Британії. Про це повідомив очільник Міністерства цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Що змінилося

  • Раніше українські підприємці з кожного продажу на Amazon мусили платити комісію від 7% до 17% від ціни в залежності від категорії товару. В більшості випадків її розмір сягав 15%. 
  • З 6-го вересня бізнес, що відправляє товари з України до ЄС та Великої Британії, не сплачує жодних відсотків з продажу.

«Українські підприємці зможуть активніше масштабуватися на європейський та світовий ринок, знаходити там нових клієнтів. Це стане потужним поштовхом до популяризації України та нашого бізнесу за кордоном. Нові умови для українських підприємців — це перемога на економічному фронті», – підкреслив Федоров.

За його словами, рішення скасувати комісію стало реакцією компанії на спільне звернення від Мінцифри, «Укрпошти», маркетплейс-промоушн агенції Disqover Agency та Startup Ukraine з проханням полегшити умови для українських продавців на платформі Amazon та допомогти їм в умовах війни.

Раніше Amazon разом з Amazon Web Services надала Україні потужності для зберігання бекап-реєстрів, забезпечила підтримку на понад $35 млн та зрештою отримала Премію Миру від Володимира Зеленського.

Раніше скасували комісії для продавців з України також маркетплейси Joom, Wish, Shopify, Etsy та eBay. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук