Останнє оновлення Windows 11 має багато корисних функцій. Розповідаємо які

За останній рік Microsoft значно удосконалила Windows 11, здається, що оновлення надходять щомісяця. Останнє оновлення Windows 11 2022 вже доступне сьогодні та багато покращень: папки меню «Пуск», живі субтитри, кращі жести дотику та нову панель керування Xbox. Майже для кожного користувача Windows тут є щось нове та корисне. Видання The Verge опублікували велику статтю про оновлення, ми редакція AIN.UA обрала найцікавіші покращення.

  1. Папки меню «Пуск» — це перше очевидне покращення. Тепер ви можете перетягувати програми одна на одну в меню «Пуск», щоб створювати папки та простіше їх закріплювати. Microsoft також додала можливість змінювати розмір закріпленої області, щоб ви могли бачити менше рекомендованої стрічки файлів, яка відображається під програмами в меню «Пуск».
  2. Функція Snap Layouts, яка полегшує роботу з кількома вікнами одночасно стала ще зручнішою. Щойно ви починаєте вікно, угорі з’являється нова панель прив’язки, яка дозволяє швидко упорядкувати програми в готові макети. З’явилася велика кількість варіантів компонування, особливо на великих моніторах.
  3. Тепер Windows 11 виглядає більш узгодженою. Розробники внесли деякі незначні зміни в дизайн, покращивши анімацію, піктограми та інше. Навіть темний режим покращився: диспетчер завдань тепер має новий інтерфейс і темну тему. Однак є ще багато елементів у Windows 11, які не мають повноцінної темної теми.
  4. Для власників планшетів Microsoft значно покращила сенсорні жести, дозволяючи вам проводити пальцем угору, щоб отримати доступ до меню «Пуск» або легко перемикатися між програмами.
  5. Нова панель контролера Xbox дає змогу легко переміщатися між програмами запуску ПК та іграми лише за допомогою контролера. Якщо ви граєте в ігри у віконному режимі, тепер для вас працює ще і покращення продуктивності.
  6. Ще однією з нових функцій є живі субтитри. Вони вмикаються за допомогою комбінації клавіш WinKey + CTRL + L. Дуже корисним річ для людей із вадами слуху. Усі субтитри автоматично генеруються на пристрої з будь-якого вмісту, що включає аудіо, і вони також можуть відображатися у верхній чи нижній частині екрана.
  7. Оновлення Windows 11 2022 також включає голосовий доступ, який дозволяє будь-кому керувати ПК лише голосом. Якщо ви коли-небудь чули голос Microsoft Sam, то знаєте, який він роботизований та неприродній. Нові голоси Microsoft звучать набагато краще.
  8. Голосовий доступ — ще одна нова функція в цьому оновленні, яка зосереджена на інклюзивності. Спеціальна панель розташована у верхній частині екрана, з її допомогою ви можете використовувати голос для навігації Windows. Наприклад переміщати курсор, копіювати та вставляти, взаємодіяти з програмами та, по суті, робити все, що зазвичай можна робити за допомогою клавіатури та миші. Це буде корисно для людей з обмеженими можливостями пересування або тих, хто хоче або має потребу керувати своїм ПК лише за допомогою мікрофона.
  9. На панелі сповіщень є нова кнопка «Не турбувати», яка може вимкнути сповіщення, якщо ви хочете зосередитися на роботі. Ви навіть можете запустити тут 30-хвилинний сеанс фокусування, який видалить піктограми значків, які ви бачите на панель завдань. Розробники стверджують, що це не відволікає увагу.
  10. З’явилася нова функція Smart App Control, яка призначена для блокування атак зі сценаріями або запуску ненадійних програм. Однак вам потрібно буде повністю встановити Windows 11, щоб отримати цю функцію. Система має переконатися, що на пристрої ще не запущено ненадійні програми, перш ніж цю функцію буде увімкнена.
  11. Microsoft також покращила Windows Update, щоб зробити його більш екологічним. «Ми можемо запланувати ваше оновлення Windows на час, коли буде доступно більше екологічної енергії, що допоможе потенційно зменшити викид вуглекислого газу», — каже Нікі Тровінгер, старший директор з маркетингу продуктів Windows.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук