В Україні запустили платіжну картку для розрахунків криптовалютою – weld card

4
Читати на RU

Український банк Unex Bank, компанія Mastercard та фінтех-стартап Weld Money запустили в Україні криптовалютну платіжну картку weld, яка дозволяє розраховуватися криптовалютою за товари та послуги всюди, де доступні безготівкові оплати. Про це AIN.UA розповіли представники компанії Mastercard.

Процес оплати криптовалютною карткою weld не відрізняється від звичайної безготівкової оплати, і жодні додаткові дії для розрахунку криптовалютою не потрібні.

Що таке weld card?

  • Weld card – це цифрова платіжна картка на базі Debit Mastercard, яка прив’язана до криптовалютного гаманця на платформі Weld Money. Це перша емітована в Україні криптокартка для легальних щоденних розрахунків криптою, наголошує Олексій Бобок, СЕО й співзасновник Weld Money.
  • Картку можна додати до Apple Pay, Google Pay і розраховуватися криптовалютою за товари та послуги без необхідності користувачу самостійно конвертувати її у звичайну (фіатну) валюту.
  • Конвертація криптовалюти відбувається автоматично: при розрахунку карткою weld еквівалентна сума списується з криптовалютного балансу гаманця Weld Money. 
  • Наразі weld card дозволяє розраховуватися стейблкоіном USDT, а невдовзі будуть також додані біткоїн та альткоїни.
  • Користувачі weld card можуть оплачувати товари та послуги у фізичних магазинах та онлайн, знімати готівкові кошти в банкоматах, що підтримують технологію безконтактної оплати.
  • При оплаті товарів та послуг карткою weld жодні додаткові комісії з користувача не стягуються.

Як відбувається оплата?

  1. Користувач weld card прикладає смартфон або смарт-годинник (з підтримкою Apple Pay, Google Pay) із цифровою карткою до POS-терміналу або вводить дані картки під час оплати онлайн на сайті магазину.
  2. Банк проводить розрахункову операцію в гривні, а еквівалент використаної клієнтом гривневої суми списується з криптовалютного балансу користувача на платформі Weld Money.

Як отримати weld card?

Оформити картку weld можуть громадяни України старше 21 року онлайн на платформі Weld Money. Ідентифікація клієнтів відбувається з допомогою Дія та Дія.Підпис. Як повідомляють в компанії, весь процес оформлення займає не більше 15 хвилин. 

Випуск цифрової картки є безкоштовним. За потреби клієнт також має змогу замовити випуск фізичної пластикової картки у відділенні Unex Bank.

«Розрахунки криптовалютою – одна з найбільш очікуваних інновацій в платежах для українців, а відповідно до нещодавнього дослідження Mastercard SME Index, кожен десятий підприємець МСБ в Україні вже приймає криптовалюту як оплату за товари чи послуги. Впевнена, що запуск першої криптовалютної картки в Україні відкриє нову сторінку розвитку платіжного ринку з подальшим запуском криптоінновацій у галузі», – відзначила Інга Андреєва, генеральна директорка Mastercard в Україні та Молдові.

Про Weld Money

Фінтех стартап Weld Money було засновано у 2020 році Олексієм Мерецьким, Олексієм Бобоком та Іриною Лоренс. З моменту IDO та запуску на ринок нативного токена WELD, в core team Weld Money працює 40+ спеціалістів. Серед інвесторів Weld Money: Concorde Capital, Magnus Capital, 7 O’clock Capital та інші.

Токен проекту ліститься на централізованих (BitMart, Bitrue) та децентралізованих (PancakeSwap, Uniswap) платформах.

Залишити коментар

Коментарі | 4

Пошук