Цей день настав. ДСНС завершила тестування системи екстрених оповіщень

1

ДСНС завершила тестування системи екстрених оповіщень, що тривало з 7 вересня. Як повідомив заступник голови у ДСНС України Роман Примуш, надалі ця система перейде в дослідну експлуатацію і буде використовуватись для надсилання реальних сигналів про загрози для українців.

«Сьогодні ДСНС успішно завершило тестування сучасної системи інформування населення Cell Broadcast. Така система — це світовий досвід інформування населення про загрози для їхнього життя. Розумію, що процес тестування, який ми розпочали 7 вересня, викликав ряд незручностей і обріс мемами, але величезна кількість технічних рішень і питань, які потрібно було вирішити вимагала певного часу для тестування», — зазначив Примуш.

Крім того, заступник голови у ДСНС України розповів, що початково впровадження цієї системи оцінили в декілька мільйонів доларів і майже рік часу на всі роботи. Але завдяки спільним зусиллям мобільних операторів, виробників мобільних телефонів та смартфонів та світових постачальників програмного забезпечення проект вдалося реалізувати на безкоштовній основі.

Надалі ця система перейде в дослідну експлуатацію і буде використовуватись для надсилання реальних сигналів про загрози для українців. Наразі ДСНС у взаємодії з виробниками мобільних телефонів працює над підвищенням охоплення абонентів та розширенням кількості пристроїв, які можуть отримувати сповіщення.

Залишити коментар

Коментарі | 1

  • І це також була ініціатива Сергія Крука- тодішнього міністра ДСНС, дуже сильного спеціаліста, який починав з посади лейтенанта ще багато років тому. Сергій Іванович Крук https://www.dsnews.ua/ukr/dosie/sergey-kruk-05032024-497169 має спеціальне звання генерал-майора, і саме він удосконалив нормативи для співробітників, забезпечив їх необхідною екіпіровкою, провів вдалі переговори, які дозволили отримати спецільну європейську техніку.

Пошук