Розробник створив компанію з однієї людини і заробляє $13 млн на рік

4
Читати на RU

Американський підприємець Джон Девідс поділився історією одного розробника з Індії. Він створив компанію з однієї людини, яка заробляє до $13 млн на рік, а її клієнтами є Uber та Disney. Ось чим займається ця компанія.


Ця компанія називається Digital Inspiration. Вона створює спеціальні плагіни для програм Google, наприклад Gmail чи Docs. У компанії мільйони клієнтів, у тому числі великі гравці, як Disney та Uber. Засновником Digital Inspiration є Аміт Агарвал, який живе в штаті Уттар-Прадеш, Індія. Аміт є єдиним співробітником компанії.

Аміт починав як технічний блогер у 2004 році. Потім він розробив плагін Gmail, який об’єднував повідомлення із вкладення. Плагін дозволяв надіслати 100 електронних листів одним кліком, і робити кожне повідомлення персоналізованим. Аміт рекламував свій продукт у власному блозі.

Завантажити цей плагін можна безкоштовно. Вартість платної версії починається від $39 на рік за користувача. За даними Google, його завантажили 7,5 млн разів. Отже, якщо навіть 5% з них оплатили підписку, це приносить $1,5 млн щорічного доходу. У Digital Inspiration є такі клієнти, як Uber і Zoom, які платять за сотні корпоративних користувачів.

Аміт розробив 13 додатків, і кожен із них — приносить гроші. Є додаток для керування документами, вартість якого починається від $79 на рік із понад 6 млн завантажень. Або для сповіщень від $39 на рік із понад 10 млн завантажень. Також є додаток для YouTube від $79 США на рік із понад 8 млн завантажень. За дуже грубими підрахунками, Аміт заробляє $13 млн на рік.

Отже, які висновки можна зробити з цієї історії.

  • Створення аудиторії дає вам величезний вплив на залучення клієнтів.
  • Хто б міг подумати, що програми Google для підвищення продуктивності такі прибуткові?
  • Прибуткові продукти не обов’язково повинні бути привабливими. Насправді краще, якщо вони нудні.
  • Деяким підприємствам не потрібно багато працівників, щоб заробляти багато грошей.
Залишити коментар

Коментарі | 4

  • Це показує скільки гугл ще недозаробляє. Тобто його продукт потрібно покращувати, щоб задовольнити більше потреб. Або гугл свідомо не робить це, щоб був ринок додатків довкола їх продуктів

    • Ну они то на прямую с гмейла не зарабатывают и видимо то, что делал тот тип не очень для них маштабно, это наверное как говорить, что гугл не дозарабатывает не делая приложения в гугл плей свои.

  • Тест коментаря, бо щось дуплить сайт

  • Якщо дохід вираховувався таким чином “якщо навіть 5% з них оплатили” а публічні цифри, тоді можете поділити свої фантазії принаймні у х100 разів.

    У нас на eproves.com/uk/ при 800К блогерах – платних 0.05%. За послугу, котра приносить дохід, а не “програми Google для підвищення продуктивності такі прибуткові”.

Пошук