Horizon Capital залучила $125 млн в новий фонд. Інвестуватиме в компанії України та Молдови

Читати на RU

Американська інвестиційна компанія Horizon Capital оголосила про запуск нового фонду Horizon Capital Growth Fund IV, L.P. (HCGF IV), до якого вже залучила $125 млн. Він інвестуватиме в українські та молдовські технологічні й експортноорієнтовані компанії.

  • Цільовий розмір нового фонду —  $250 млн, для якого Horizon Capital вже залучила половину запланованої суми. В компанії зазначили, що це рекордно високий результат для першого етапу. Фонд підтримуватиме підприємців-візіонерів, які очолюють технологічні та експортоорієнтовані компанії України та Молдови.

“Ми присвячуємо це фонд народу України, що надихає світ хоробрістю та наполегливістю у захисті своєї Батьківщини.

Українці повинні мати доступ до достатньої кількості ресурсів, щоб сприяти економічному відновленню та відродження своєї країни. Horizon Capital з Україною з 2006 року, компанія підтримує країну сьогодні та продовжуватиме це робити у майбутньому”,

підкреслила Олена Кошарна, засновниця та СЕО Horizon Capital.
  • Серед тих, хто підтримав новий фонд — Європейський банк реконструкції та розвитку, Міжнародна фінансова корпорація, дочірня компанія KfW Group – Deutsche Investitions-und Entwicklungsgesellschaft, Голландський банк розвитку, Western NIS Enterprise Fund та Zero Gap Fund.

Про Horizon Capital

Horizon Capital — американський інвестиційний фонд, який спеціалізується на інвестиціях в країни Європи, що розвиваються. Однією з таких країн є Україна. Протягом останніх пʼяти років компанія залучила понад $580 млн капіталу для підтримки підприємців з України та Молдови.

В українському портфелі Horizon Capital такі компанії, як Rozetka, EVOAjax SystemsGenesisMakeUpJooble, Miratech та інші

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук