Instagram дозволив знімати сторіз до 60 секунд

Читати на RU

Instagram дозволив завантажувати сторіз тривалістю до 60 секунд, які не будуть розділятися на сегменти. Наприкінці минулого року компанія почала тестувати нову функцію на окремих користувачах, а тепер розгорнула її для всіх, пише TechCrunch. В Україні оновлення теж вже працює.


Instagram продовжує робити ставку на відео. Соціальна мережа робить часові обмеження все ширшими. У червні компанія додала підтримку Instagram Reels тривалістю до 90 секунд, які раніше не могли перевищувати 60 секунд. Instagram також нещодавно змінив систему, завдяки якій нові відеодописи тривалістю менше 15 хвилин автоматично публікуються як Reels.

Глава Instagram Адам Моссері виклав пріоритети Instagram на 2022 рік, він сказав, що компанія подвоїть присутність відео на платформі. Він навіть натякнув, що Instagram об’єднає всі свої відеопродукти навколо Reels. Це означає, що межі між сторіз і Reels зникають.

Чому це важливо

Новий вектор Instagram вже називають мімікруванням в TikTok. Платформа запустила повноекранну стрічку, схожу на TikTok, яку користувачі сприйняли настільки негативно, що фактично змусили соціальну мережу відмовитися від суперечливих змін. Але це не означає, що Instagram перестане віддавати пріоритет відео.

Перехід на нову стратегію важко назвати «гладким». Залученість нової стрічки падає вже зараз. Користувачі TikTok витрачають майже 198 млн годин на день у соцмережі, а для Reels цей показник лише 17,6 млн — менше десятої частини. Залучення Reels впало на 13,6% за останні чотири тижні, і «більшість користувачів Reels взагалі не залучені».

На фоні цих та інших проблем в Meta, статки засновника компанії Марка Цукерберга скоротилися вдвічі за цей рік – на $71 млрд. Навіть на фоні загального падіння ця цифра виглядає дуже великою.

На початку серпня Instagram запустив в Україні функцію, яка дозволяє додавати музику в сторіз. Обрати трек можна з каталогу, який з’являється після завантаження відео. Раніше ця функція була недоступною в Україні. Користувачі з інших країн могли завантажувати музику, однак українці бачили такі сторіз без звуку. На екрані з’являлося повідомлення «Музика недоступна у вашому регіоні».

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук