CЕО Yakaboo Іван Богдан йде з посади через сексистські висловлювання

Читати на RU

28 вересня гендиректор онлайн-книгарні Yakaboo Іван Богдан під час панельної дискусії про портрет сучасного українського читача висловив сексистське припущення, що жінки, які купують книги в Yakaboo, витрачають «зароблені чоловіками» гроші.

На цю фразу звернули увагу в мережі й СЕО Yakaboo розкритикували за його заяву. Вже 29 вересня Іван Богдан був змушений публічно вибачитись за неприпустимі формулювання та піти з посади.

Під час дискусії «Українська книга: після війни, геть від Москви» Іван Богдан, відповідаючи на запитання, що він може розповісти про українського читача, сказав: «Більше купують жінки. Як завжди витрачають кошти, які заробляють чоловіки».

Очевидно, що таке ставлення до цільової (за словами Богдана) аудиторії Yakaboo не сподобалося нікому, а в соцмережах почали закликати до бойкоту компанії, яка не поважає жінок. На фоні скандалу Іван Богдан приніс вибачення за свої слова та пішов з посади.

«Я усвідомлюю, що такі формулювання неприпустимі у жодній формі та за будь-якої ситуації. Повірте, я дуже жалкую про вчорашній інцидент. Ніколи так не мислив та не маю жодних упереджень в гендерному питанні. Це важливий урок для мене. Я усвідомлюю всю відповідальність і розумію наслідки. Ми у компанії прийняли непросте, але правильне спільне рішення — я йду з посади СЕО Yakaboo», — написав він у Facebook.

Позиція Yakaboo

В Yakaboo переконані, що Іван Богдан не мав на меті нікого образити, та ніколи не мав упереджень в питаннях гендеру. Проте зазначають, що його висловлювання не сумісне з цінностями, культурою та поглядами, які сповідує компанія.

«Ми впевнені, Іван Богдан не мав на меті нікого образити, оскільки ніколи не мав упереджень в питаннях гендеру та завжди ставився до жінок з повагою. Але його висловлювання не сумісне з цінностями, культурою та поглядами, які сповідує наша Компанія, наші Акціонери, наша Команда. Цінності – це не папірець на стіні. Вони перевіряються діями і відповідними рішеннями. Повага до наших клієнтів, партнерів, співробітників – є ключовою цінністю компанії. Без винятків. У зв’язку з цим ми ухвалили єдине можливе рішення. Іван Богдан відсторонений від управління компанією», — зазначили в Yakaboo.

Тимчасово функції CEO Yakaboo виконуватиме директорка з операційної діяльності Олена Безугла.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук