1xBet намагається через суд повернути собі ліцензію

Читати на RU

З 1 квітня 2022 року в Україні склалася незрозуміла ситуація із російським букмекером 1xBet. Спочатку Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) видала йому ліцензію. Це помітили журналісти й закликали анулювати її.

КРАІЛ спочатку вимагала від когось доказів, що 1xBet справді російська, а потім, врешті-решт таки спромоглась забрати ліцензію 1xBet. Тепер, як повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на дані у судовому реєстрі, ТОВ «Твоя беттингова компанія», що представляє 1xBet в Україні, вирішила оскаржити це ануляцію в суді.

Як компанія через суд намагається повернути ліцензію?

У своєму позові «ТБК» вимагає визнати рішення КРАІЛ про анулювання ліцензій 1xBet протиправним та скасувати його. Представлятиме 1xBet у суді адвокат із міста Мукачеве Закарпатської області Олексій Гордиченко.

При цьому вирішувати, чи законне рішення КРАІЛ анулювати ліцензії російського букмекера, буде один із найскандальніших судів в Україні — Окружний адміністративний суд міста Києва, який президент Зеленський мав намір ліквідувати через повну втрату до нього довіри.

За даними порталу «Судова влада України», 28 вересня 2022 року вже було визначено суддю, яка розглядатиме позов ТОВ «ТБК» до КРАІЛ, нею стала суддя Оксана Головань.

Що відбувалось з 1xBet в Україні?

31 березня 2022 року КРАІЛ повідомила про те, що повністю відновила свою роботу і почала видавати ліцензії гемблінговим та бетінговим компаніям і видала першу ліцензію після припиняння роботи.

Її отримала ТОВ «Твоя беттінгова компанія», яка працює під відомим російським брендом 1xBet. Скоріш за все, для отримання ліцензій 1xBet презентував себе як компанія з Кіпру. Хоча власниками компанії є три громадяни росії — Роман Семіохін, Сергій Каршков і Дмитро Казорін, основний свій бізнес 1xbet до недавнього часу вела саме у РФ.

Після розголосу в ЗМІ в КРАІЛ почали запевняти, що на момент прийняття рішення Комісія не бачила жодних доказів того, що ліцензіат «Твоя беттінгова компанія» має зв’язок з росіянами. Крім того, в комісії заявили, що чекають на правоохоронців, які маю перевірити та довести зв’язок ліцензіата з росіянами.

Врешті решт 7 вересня КРАІЛ випустила довгоочікувану заяву: ТОВ «Твоя беттінгова компанія» позбавили ліцензії. Як пояснили в комісії, після ініційованої ними перевірки вдалось знайти невідповідність у документах компанії і її причетність до росії. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук