Ілон Маск представив прототип робота-гуманоїда Optimus

Читати на RU

На початку презентації Tesla 2022 AI Day Ілон Маск показав робочий прототип гуманоїдного робота Optimus, розробку якого було анонсовано ще у серпні 2021 року. Як повідомляє The Verge, Tesla Optimus створений для автоматизації робочих завдань на заводах і початково розроблявся з прицілом на масове виробництво.

Що вміє Tesla Optimus?

Маск стверджує, що різниця між Optimus та іншими «дуже вражаючими демонстраціями гуманоїдних роботів» полягає в тому, що Tesla Optimus початково створений для масового виробництва в «мільйонах» одиниць і має великий потенціал до практичного застосування.

«Це буде фундаментальна трансформація цивілізації, якою ми її знаємо», — сказав Маск. 

Компанія показала кілька відеороликів, на яких робот виконує поширені на виробництвах завдання, наприклад збирає коробки. Крім того, були показані демонстрації, зосереджені на роботі з суглобами, руками, зап’ястками та колінами.

Руки, схожі на людину, — це «біологічно натхненний дизайн», який, за словами інженерів, зробить їх більш придатними для підняття предметів різних форм і розмірів, «точного захоплення» дрібних деталей та інших повсякденних задач.

Optimus створили базуючись на досвіді автопілотів Tesla

Tesla Bot буде оснащений практично тим же набором, що й середньостатистична машина Tesla, на нейромережах автопілота якої він і працює. Програмне забезпечення Tesla Autopilot було перенесено з автомобілів компанії на бота та оновлено для роботи в новому корпусі та середовищі. Tesla знімала рухи людей, які виконували реальні завдання, як-от піднімання коробки, а потім за допомогою зворотної кінематики навчили Optimus їх повторювати. 

Маск передбачає, що ціна Tesla Optimus може бути менш як $20 000. Під час сесії запитань і відповідей, він пояснив, що Tesla дуже добре справляється зі створенням штучного інтелекту та приводів, необхідних для робототехніки на основі досвіду виробництва приводів для електромобілів, що робить виробництво дешевшим.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук