Маск запропонував віддати Крим росії. І отримав хвилю хейту

Читати на RU

Ілон Маск запропонував свій варіант мирного договору між Україною та росією. Ним він поділився у Twitter. Пунктів небагато.

Його ідеї:

  • На окупованих росією територіях необхідно знову провести вибори, але щоб їх контролювали в ООН. рф має піти, якщо такою буде воля людей на цих територіях.
  • Крим має бути російським, оскільки він був таким з 1783 року, а передача його Україні — помилка Хрущова.
  • Україна має відновити постачання води до Криму.
  • Україна — нейтральна країна.

На думку Маска, такий результат буде цілком ймовірним, питання лише у тому “скільки людей помре”. Також згодом він дописав, що жителі Донбасу та Криму самі мають вирішити, вони хочуть бути частиною росії чи України.

Українці не стримуючи слів почали писати, що думають про Маска та його заяви.

https://twitter.com/apmassaro3/status/1576973133629640704?s=20&t=uELEkt_HTQkj7vZ4MKoY5Q

  • Слова та ідеї Маска не мають жодного сенсу. По-перше, території України незаконно окуповані російськими військами та повині бути звільненими без будь-яких додаткових голосувань при нагляді чи без нагляду ООН. Це українські землі, а їх окупація не визнається жодною країною, де Маск веде свій бізнес.
  • Передача Криму Україні у 1954 році — не помилка, а юридчно затвердженний документ з підписами глав республік. Це не подарунок, не випадковість, а завірений та затвердженний факт, який також визнався росією після розвалу Союзу та набуття Україною незалежності. Також незрозуміло, чому в історії Маск опустився саме до 1783 року, а не раніше. Крим російська імперія захопила — і тоді, і зараз росія не має на нього жодних прав.
  • Україна є незалежною країною, а визначати, буде вона нейтральною чи ні буде її народ, а не американський мільярдер.

Риторика Маска зіграє на руку проросійським пропагандистам, які залюбки використають слова найбагатшої людини світу у своїх інтересах.

Інколи краще промовчати.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук