Росіянин віз дрони для армії рф. Естонія його арештувала, а дрони віддала ЗСУ

Читати на RU

У травні 2022 року росіянина Володимира Шилова затримали на естонському кордоні за те, що провозив безпілотники для російської армії. Його заарештували, прилади вилучили, а вже у жовтні естонська поліція передала дрони армії України. Про це повідомляє Посольство Естонії в Україні.

  • У травні 2022 року офіційний акаунт естонської поліції повідомив про затримання Шилова на кордоні за нелегальне провезення безпілотників.

«Спроба задонатити комерційні дрони російській армії доведе вас до ув’язнення. Підтримка російської агресії проти України у будь-який спосіб в Естонії карається законом», — повідомило тоді відомство.

  • Шилов збирав кошти на дрони через соцмережі й спробував перевезти їх до росії через естонський кордон. Для нього та ще для двох людей, які займалися грошовими переказами для цього, це завершилося затриманням. Подібний злочин в Естонії карається позбавленням волі до п’яти років.
  • 3 жовтня естонська поліція повідомила про те, що ці дрони таки дісталися українського фронту, але «з правильного боку», — їх передали на потреби української армії.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук