Як отримати довідку ВПО у випадку збою «Дії»

Читати на RU

Послуга отримання довідки ВПО стала доступною в додатку «Дія» 19 квітня 2022 року. З того часу нею скористалися понад 1,4 мільйона українців, які були вимушені залишити рідні міста в зв‘язку з повномасштабною війною. Однак, як зазначили в Мінцифри виданню «НВ», є випадки, коли отримати довідку не виходить через збої «Дії». Представники міністерства розповіли, що робити за такої проблеми.

  • Як пояснили в Мінцифри, в усіх випадках, коли українці звертаються з повідомленням про збій, допомога буде призначена з дати подання першої заяви через «Дію». Таким чином, жодна людина не втратить гроші.
  • Одночасно, в випадку збоїв, українці можуть повторно подати заявку на отримання довідки ВПО. Це, зокрема, стало можливим після того, як структурними підрозділами соцзахисту було ухвалено рішення щодо попередньої заявки в додатку.
  • Також в Мінцифри додали, що Мінсоцполітики веде роботу щодо призначення допомоги за тими заявками, які містять технічні проблеми:

«По тим заявам по яким все ж таки не було призначено допомогу, наші колеги з структурних підрозділів соціального захисту населення та Мінсоцполітики вже працюють над їх опрацюванням та призначенням допомоги».

Раніше в Мінцифри детально розповіли про причини, через які можуть виникати проблеми при отриманні довідки:

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук