Binance зупинила всі трансакції через злам Smart Chain

Читати на RU

Binance тимчасово призупинила перекази коштів та інші транзакції, після того, як виявила експлойт у своїй мережі блокчейнів Smart Chain (BSC). Як повідомляє Liga Tech з посиланням на Engadget, використовуючи цей експлойт хакери ще до заморозки транзакцій встигли вкрасти криптовалюти на $500 млн.

Вкрали $500 млн, проте компанія оцінює втрати у $100 млн

У попередніх звітах повідомлялося, що хакери встигли вкрасти криптовалюту, загальним еквівалентом на понад $500 млн. Проте за словами гендиректора Binance Чанпена Чжао, компанія оцінює наслідки злому в $100-110 млн. Загалом 7 мільйонів доларів уже було заморожено.

Криптовалютна біржа вже запевнила користувачів, що їхні кошти в безпеці. Як пояснив Чжао, експлойт на міжланцюжковому мосту BSC Token Hub, який забезпечує передачу криптовалюти та цифрових активів, таких як NFT, з одного блокчейну в інший, генерував додаткові Binance Coin (BNB).

Це може означати, що зловмисники створили нові BNB, а потім перевели еквівалент близько $100 млн із блокчейну. Таким чином замість того, щоб викрасти фактичні кошти користувачів Binance вони просто генерували нові монети BNB. 

За даними Bleeping Computer, хакери швидко поширювали викрадену криптовалюту, намагаючись конвертувати її в інші активи, але незрозуміло, чи вдалося їм це. 

Гендиректор Binance Чанпена Чжао запевнив, що проблему було вирішено, а ережа Smart Chain почала працювати знову (вже з виправленнями, які запобігають проникненню хакерів), тож користувачі можуть незабаром відновити свої транзакції.

Чому це важливо?

Джерело: Google Finance

Коли хакери зламують окремі криптогаманці та виводять з них криптовалюту — поодинокі користувачі втрачають всі гроші на своїх рахунках, проте більшість навіть не помічає жодних змін, оскільки злам їх не торкається.

Проте цього разу хакери змогли просто генерувати нову криптовалюту в об’ємах близьких до $500 млн і оперувати нею як валідною. Це обов’язково вплине на загальний курс криптовалюти Binance. І хоч кількість монет на кожному рахунку не зміниться — сумарно всі власники BNB стали трохи біднішими.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук