ІТ-армія зламала сайт ОДКБ і привітала путіна з днем народження

Читати на RU

Українська ІТ-армія зламала сайт російської Організація договору про колективну безпеку (ОДКБ). Там вони залиши привітання путіну з його “останнім днем народження”.

ОДКБ – це військово-політична міжнародна організація, до якої входять Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, росія та Таджикистан.

Зараз привітання на сайті вже немає, але він не працює. Telegram-канал DC8044 F33d запостив скрін того, як виглядав сайт до злому. В повідомлені сказано: “На зв’язку ІТ-армія України. Хочемо привітати путіна з його останнім днем народження і побажати “комфортної” подорожі в Гаагу!”.

Зораження: DC8044 F33d

Що таке ІТ-Армія

26 лютого Міністерство цифрової трансформації запустило проект під назвою ІТ-армія або ж IT Army of Ukraine. ЇЇ основне завдання — боротися проти країни-агресора у цифровій площині. Це волонтерський рух. Станом на березень він об’єднував понад 310 000 українських та міжнародних IT-спеціалістів, кіберспеціалістів, працівників креативної індустрії тощо, які борються проти окупанта в онлайні. Долучитися до кібервійська може будь-хто.

Спеціалісти ІТ-армії часто підходять до виконання задач креативно. Наприклад зламують сайти ФСІН, Мінкульту, Міненерго, Росатома. Крім блокування російських ресурсів, до завдань ІТ-армії входить поширення серед населення країни-агресора правдивих відомостей про війну в Україні, та тиск на компанії, які не хочуть виводити свій бізнес з рф.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук