Що таке BitcoinWide: детальний огляд українського крипто-стартапу

BitcoinWide – це українська платформа, де можна знайти офлайн та онлайн-бізнеси та організації по всьому світу, що приймають криптовалюту як платіж.

Оскільки кількість криптовалютних користувачів зростає з кожним роком, компанії починають приймати криптовалюти як форму оплати в усьому світі. Це досить позитивна тенденція, яка комфортна для покупців і водночас вигідна для власників бізнесу. Україна займає перше місце за рейтингом країн, де є найбільше власників криптовалют стосовно усього населення.

В оплаті криптовалютою складністю є пошук бізнесів, які її приймають. Саме тут у гру вступає BitcoinWide — сервіс, який об’єднує покупців і продавців, які бажають здійснювати транзакції в біткоінах або інших криптовалютах.

Що таке BitcoinWide і як це працює? 

BitcoinWide — це глобальна, відкрита та безкоштовна платформа для пошуку підприємств і організацій, які приймають біткоін та інші криптовалюти. 

Всі додані компанії проходять сувору модерацію і відбувається постійне оновлення інформації, за рахунок чого платформа має високий попит серед користувачів.

Для зручності пошуку можна використовувати карту, де видно локальні бізнеси, або просто ввести ключ в пошукову строку. Власний алгоритм ранжування сервісу видасть максимально релевантні результати по запиту.

На даний момент платформа BitcoinWide безкоштовна як для користувачів, так і для компаній. Однак для власників бізнесу доступні преміум-плани, які дозволяють їм розмістити свій бізнес у списку «Featured blocks» та отримати більше потенційних клієнтів.

Цінність BitcoinWide для бізнесу

Є кілька переваг для компаній, які потрапляють у список BitcoinWide.

Більше клієнтів

По перше, компанії отримують більше уваги від потенційних покупців, отже, більше потенційних клієнтів. Ви будете здивовані, скільки людей у світі хотіли б купувати речі за допомогою криптовалюти. За різними джерелами, у світі налічується близько 300 мільйонів крипто-користувачів. Усі вони можуть бути потенційними клієнтами, якби знали компанії, які приймають криптовалютні платежі. Розміщуючи свій бізнес на BitcoinWide, Ви повідомляєте цим людям, що ваш бізнес існує, і вони можуть співпрацювати з вами та витрачати крипто-накопичення. 

Впізнаваність бренду

Ще одна велика перевага — підвищення впізнаваності бренду. Навіть якщо потенційні клієнти не купуватимуть у вас одразу, вони пам’ятають, що в їхньому регіоні є така компанія, і вона приймає криптовалюту. Наступного разу, коли їхні друзі чи колеги будуть думати, куди витратити криптовалюту, ця особа може згадати ваш бізнес. До речі, «сарафанне радіо» чудово працює у криптосвіті. Це, знову ж таки, призводить до збільшення кількості клієнтів.

Стікери

У BitcoinWide є колекція стікерів для компаній, які приймають криптовалюту як форму оплати. Розміщуючи таку наклейку на веб-сайті, власники бізнесу повідомляють клієнтам, що вони відкриті до криптовалютних платежів. Стікери безкоштовні для всіх, навіть для тих компаній, які не розміщуються на платформі BitcoinWide.

Цінність BitcoinWide для користувачів

Від BitcoinWide можуть отримати вигоду не лише власники бізнесу, а й клієнти. Усі переваги використання крипти як способу оплати (низькі комісії, швидкі транзакції, анонімність тощо) не мають сенсу, якщо неможливо знайти, де її витратити. BitcoinWide — чудовий інструмент для вирішення цієї проблеми.

Крипто-дружні компанії за категоріями

Користувачі можуть легко знайти потрібний бізнес в певній категорії, наприклад, ресторани, готелі, веб-хостинг тощо. Крім того, уся інформація про бізнеси, які приймають криптовалюту, доступна на BitcoinWide, наприклад веб-сайт компанії, місцезнаходження, номер телефону, які криптовалюти вони приймають тощо.

Карта крипто-дружніх бізнесів

На жаль, коли мова заходить про офлайновий малий і середній бізнес, існує небагато місць, де (поки що) приймають криптовалюту. Без BitcoinWide крипто-користувачі годинами гуглять, де вони можуть витратити свої цифрові активи. BitcoinWide дозволяє знаходити ці місця на карті або в потрібних містах чи країнах. Більше ніяких безглуздих блукань – усі бізнеси, де приймають криптовалюту, зібрані в одному місці.

Як все починалось 

Ідея створення платформи народилася в 2016 році, коли наш CEO Антон хотів купити квиток з Таїланду в Сінгапур, але на його банківській картці був ліміт на витрати в Інтернеті. Зміна цього ліміту було кошмаром, оскільки це вимагало численних дорогих телефонних дзвінків за кордон, верифікацій і підтверджень, а також годин очікування. Оскільки ситуація була терміновою, він вирішив перевірити, чи можна купити квиток за криптовалюту. Антон був упевнений, що існує сайт, де можна знайти сервіси, які приймають платежі в цифровій валюті, але, на його подив, такого сайту не існувало.

Незабаром після тайських пригод Антон почав думати про власний проект і сьогодні він є генеральним директором BitcoinWide. Зараз на платформі представлено понад 7000 компаній, і ця кількість стрімко зростає. Одним із пріоритетних напрямків є додавання українських бізнесів, оскільки це дуже важливо підтримувати українські бізнеси під час війни. 

До лютого 2022 року офіс BitcoinWide був у Харкові. Коли Росія почала повномасштабну війну проти України, співробітникам довелося переїхати в безпечніші місця в Україні та Європі. Сьогодні компанія продовжує працювати в режимі онлайн та просуває свою місію, яка полягає в об’єднанні компаній, що приймають криптовалюту, з клієнтами по всьому світу. Компанію і її співробітників можна підтримати донатом на спеціальній сторінці

Плани на майбутнє

Велика місія BitcoinWide — зробити світ більш дружнім до криптовалют. У рамках цієї місії компанія також працює над проектом під назвою Cuberium – метавсесвітом, який об’єднує компанії з клієнтами по всьому світу у віртуальному просторі.

Бізнес-підрозділи будь-якого масштабу можуть володіти, орендувати, управляти та розвивати власність і землю, виділену в метавсесвіті Cuberium для комерційної діяльності, торгівлі, надання послуг і маркетингової взаємодії з клієнтами.

Cuberium збирається зруйнувати бар’єри та надати нові можливості бізнесам будь-якого масштабу чи ніші, а також відкрити їм шлях до Web 3.0.

Якщо ви є власником бізнесу, який приймає крипту як засіб або думаєте над впровадженням такого способу оплати – пишіть сюди, і вам допоможуть. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук