Чи спілкувався Маск з путіним перед публікацією своїх дивних ідей? Інсайдери стверджують — так

Читати на RU

На початку жовтня американський мільярдер Ілон Маск написав з десяток твіттів з “мирним планом” завершення війни в Україні. Серед ідей: віддати росії Крим, провести додатковий референдум на тимчасово окупованих територіях і т.д. Українське суспільство розповіло мільярдеру, що про нього думає у різкій формі, але останнього це не зупинило.

Тепер же стало відомо, що незадовго до публікації Маск міг мати розмову в президентом росії володимиром путіним. Про це повідомляє видання Vice з посиланням Яна Бреммера, засновника консалтингової компанії Eurasia Group. У Eurasia Group є розсилка, у якій Бреммер і повідомив про розмову Маска та путіна.

За словами Бреммера, путін прямо сказав Маску, що готовий піти на переговори, якщо Крим, а також чотири окуповані території залишаться російськими, Україна це визнає та залишиться незалежною. Якщо ж Україна спробує повернути Крим — рф може застосувати ядерну зброю.

Бреммер вказує, що всі ці повідомлення згодом транслював Маск у своєму твітті.

Згодом Маск заперечив таку розмову, вказавши, що останній раз спілкувався з президентом росії півтора роки тому. Це також цікаво, оскільки підтверджує, що така можливість є.

Чи можна довіряти Бреммеру?

Історія стає цікавішою зважаючи на те, що Бреммер — не просто інсайдер. Він заснував компанію Eurasia Group 24 року тому і вважається людиною, що має велику довіру. Експерти вказують, що Eurasia Group — одна з найвідоміших консалтингових компаній на ринку, а вигадування історій для своїх розсилок у нього не спостерігається. Більше того, ставалось навпаки. Наприклад, у 2017 році путін зустрівся з Трампом на саміті G20 в Гамбурзі. Спочатку Трамп спростовував зустріч, але згодом визнав — вона була.

Cам же Бреммер не став коментувати заперечення Маска і щось доводити. Він лиш додав, що вважає Маска великим підприємцем, але зовсім не експертом з геополітики.

Чому це важливо?

Якщо історія Бреммера дійсно правда, то виходить, що путін вперше означив сценарій використання ядерної зброї — момент, коли Україна почне повертати свій український Крим.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук