Португалія запускає окремі візи для віддалених фахівців з зарплатою $2750+

Читати на RU

Португалія оприлюднила положення роботи «візи для цифрових кочівників», з якою людина зможе жити та працювати в Португалії протягом одного року. Як повідомляє Business Insider, подати заявку можуть віддалені працівники, які отримують щонайменше $2750 на місяць.

Як працюватиме програма

Португалія оприлюднила вимоги до своєї довгоочікуваної «візи цифрового кочівника», що дозволяє віддаленим працівникам, які отримують зарплату $2750+ на місяць (це в чотири рази більше мінімальної заробітної плати в країні) жити та працювати в європейській країні. 

  • Починаючи з 30 жовтня, дистанційні працівники можуть подавати документи на отримання візи для тимчасового перебування терміном до одного року або дозволу на проживання, який можна продовжити на термін до п’яти років.
  • Заявку можна подати в консульство Португалії у будь-якій країні або в імміграційне агентство Португалії — Serviço de Estrangeiros e Fronteiras. Окрім підтвердження доходів за останні три місяці, заявники повинні надати документи про податкове резидентство та трудовий договір (або підтвердження про самозайнятість).
  • Однією з найбільших переваг програми є те, що одержувачі можуть подорожувати без віз по всій Шенгенській зоні.

Португалія популярна серед фахівців з віддаленою роботою

З початку пандемії в Португалію почався приплив іноземців, багато з яких використовували візу D7, або «візу з пасивним доходом», щоб продовжувати працювати на території країни.

Віза D7 є однією з найдоступніших програм та вимагає заробляти лише 7200 євро на рік, щоб отримати право перебування в країні. Але на відміну від «візи цифрового кочівника», дохід має бути результатом пасивних інвестицій, таких як нерухомість або капітал компанії, на відміну від місячної зарплати.

Популярність Португалії серед віддалених працівників пояснюється декількома причинами, зокрема низькою вартістю життя, м’якою погодою, великою кількістю коворкінгів, зв’язком із великими європейськими містами та вільним володінням англійською мовою в країні.

Інші країни європи працюють над аналогічними програмами

Кілька європейських країн, таких як Іспанія та Італія, знаходяться в процесі створення аналогічних схем віз із вимогами до доходу від 2500 до 3000 євро на місяць, а в деяких такі програми вже працюють:

  • Угорська цифрова кочова віза, яка офіційно називається «білою карткою», має дещо нижчий поріг місячного доходу у 2000 євро і також дозволяє безвізово подорожувати Шенгенською зоною.
  • Віза для віддаленої роботи Мальти вимагає від заявників мінімальний місячний дохід у розмірі 2700 євро. Але учасники повністю звільняються від будь-яких місцевих податків на прибуток, що робить цю візу однією з найбільш зручних.
  • «Дозвіл на проживання для самозайнятих осіб» у Нідерландах відкритий для фрілансерів, чия робота вважається життєво важливою для економіки країни та приносить принаймні 1327,69 євро прибутку на місяць. 
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук