Українська ЛУН здійснила перший продаж в Дубаї: як компанія працює на ринку

У вересні 2022 року українська компанія ЛУН отримала перший дохід зі свого порталу в ОАЕ. Через сайт Korter.ae замовник купив квартиру у забудовника, а компанія отримала за це комісію. У коментарі AIN.UA співзасновник ЛУН Андрій Міма поділився подробицями про роботу компанії на цьому ринку.

  • За його словами, продаж був неочікуваним, оскільки на цьому ринку компанія ще не починала системний бізнес-девелопмент. Сайт запустили ще кілька років тому, у 2018 році.
  • У просування на цьому ринку компанія поки що зовсім не вкладалась. «Не було особливої ставки чи очікувань, це був експериментальний тихий запуск», — говорить співзасновник компанії.
  • Korter — це міжнародний бренд ЛУН із схожим продуктом: каталогом новобудов, що працює у декількох країнах Європи, Азії ті Близького Сходу.
  • Найближчим часом компанія планує розвиватися у Європі (запускати продукти та працювати над їхнім просуванням. У Грузії, Казахстані та Азербайджані вона вже на стадії росту бізнесу, тож компанія планує розвивати бізнес-складову.
  • У 2022 році міжнародна виручка компанії також вперше перевищила українську, але зокрема і за рахунок просідання українського ринку.

«Цікаво, що в деяких країнах забудовники не звикли платити за маркетинг, тож наша бізнес-модель “як в Україні” не запрацювала. Натомість вони із задоволенням платять success-fee у вигляді комісії. За 9 місяців цього року ми продали більше ніж 200 квартир за кордоном. Для цього нам довелося перебудувати бізнес-процеси, щоб приводити покупців із сайту прямо у відділи продажів ледь не фізично “за руку”», — пише Міма.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук