Microsoft запускає додаток Designer, який має стати конкурентом Canva

Читати на RU

Microsoft запускає просту програму для графічного дизайну під назвою Designer, яка буде доступна безкоштовно та як частина підписки для підвищення продуктивності Office. Як повідомляє CNBC, Designer має стати альтернативою Canva, що зараз має понад 100 млн активних користувачів щомісяця.

Яким буде Designer від Microsoft

  • Designer увійде до підписки Microsoft 365, яка включає хмарне сховище і пакет для роботи з документами. Designer дозволятиме створювати візуальні матеріали, презентації, плакати та будь-які інші графічні та друковані продукти.
  • Нещодавно розроблений стартапом OpenAI генератор DALL-E 2, який створює зображення на основі наданого тексту, активно підтримувався компанією Microsoft. І, як наслідок цієї співпраці, системи DALL-E 2 будуть автоматично інтегровані в Designer, що стане його суттєвою перевагою в порівнянні з конкурентами.
  • При цьому Microsoft та OpenAI не хочуть, щоб Designer генерував «неприйнятний» контент. OpenAI вилучив найбільш відвертий сексуальний і насильницький контент із навчальних даних штучного інтелекту.
  • Компанія поки не повідомила дату запуску Designer, проте користувачі вже можуть приєднатися до списку очікування безкоштовного Designer за посиланням. Як тільки додаток стане загальнодоступним, Microsoft збереже безкоштовний доступ, а також преміум-версію для тих, хто має підписку на Microsoft 365 Personal і Microsoft 365 Family.

Боротьба за ринок офісних додатків

Microsoft прагнула продемонструвати цінність передплат на Office, додаючи нові можливості, і на початку цього року підняла ціни на деякі пакети, призначені для бізнесу. Office контролює ринок, проте конкуренти постійно намагаються повалити лідера. 

Найближчим конкурентом є Google з його системою Workspace, що зараз має понад 8 млн платних користувачів, порівняно з 6 млн станом на квітень 2020 року.

Canva все частіше починає конкурувати з основними частинами Office. У 2021 році вони представили альтернативу PowerPoint, а у вересні випустили інструмент для редагування документів, кинувши виклик Word. В Canva зазначають, що її програмне забезпечення використовують 55 000 команд, включаючи Amazon, FedEx, PepsiCo, Pfizer і Salesforce.

Своєю програмою Designer Microsoft спочатку націлена на споживачів, але програма також може виявитися корисною для працівників компаній, державних установ і шкіл, де Microsoft має більшу базу користувачів. Microsoft може розширити Designer на додаткові ринки, включно з підприємствами, якщо відчує достатній інтерес.

У нинішній економіці деякі компанії прагнули заощадити гроші, зменшивши кількість постачальників програмного забезпечення, і додавання Designer до комерційних підписок на Office у якийсь момент може допомогти компаніям, наприклад, відмовитися від платежів Canva.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук