AWS та Мінцифри запускають навчальну програму з хмарних сервісів

Amazon Web Services та міністерство цифрової трансформації запустили освітню програму навчання хмарним технологіям. Проект триватиме до літа 2023 року та охопить українців безкоштовним навчанням хмарним технологіям AWS cloud. 

Що отримають студенти? 

Програма має на меті допомогти українцям отримати необхідні навички для роботи з AWS cloud та допомогти їм знайти роботу у сфері, яка гостро потребує сертифікованих фахівців. Наприклад, на європейському порталі пошуку роботи EURES відкрито понад 240 000 вакансій, пов’язаних із хмарними технологіями. У проекті IT Skills 4U українці зможуть безкоштовно пройти необхідне навчання і скласти іспит на отримання сертифіката.

«Ми бачимо великий потенціал у розвитку української IT-сфери та робимо все для того, щоб збільшити кількість IT-спеціалістів. Проект IT Skills 4U від AWS допоможе залучити більше новачків в ІТ-сектор, а досвідченим — просунутися в кар’єрі. Українці зможуть навчитися роботі з хмарними технологіями, які зараз високо цінуються на ринку. Я вірю, що саме за хмарними сервісами — майбутнє. Вдячні AWS за підтримку нашої візії та підготовку українців до роботи у сфері хмарних технологій», — сказав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Загалом, за програмою курсу, студенти отримають наступне:

  • Навчання AWS cloud (включно з заняттями з інструкторами);
  • Ваучери на відповідний іспит для сертифікації AWS;
  • Мовні курси (англійська та польська);
  • Вебінари щодо кар’єри в ІТ;
  • Консультації для підготовки до іспиту, а також менторство щодо розвитку кар’єри  від фахівців AWS.

Понад 30 клієнтів і партнерів AWS взяли на себе зобов’язання пропонувати українським студентам постійну роботу, стажування, учнівство та тренінги на посадах з хмарних обчислень, зокрема такі компанії, як: ABN AMRO Clearing Bank N.V., Altkom Software & Consulting, Digital Virgo, DXC Technology, EPAM Systems, Hapag-Lloyd AG, Ibexlabs, iTechArt Group, Kyndryl та інші. 

Як долучитися до проекту?

Проект розрахований на 2 аудиторії студентів: 

  • Досвідчені ІТ-фахівці.  
  • Початківці, які не мають досвіду роботи в ІТ, або мають мінімальний ІТ-досвід.

Вся програма є повністю безкоштовною для студентів і триватиме до літа 2023 року. Після реєстрації на порталі itskills4u.com.ua і проходження короткого опитування щодо їх досвіду в ІТ, знання англійської мови та наявності часу на навчання, за результатами опитування кожен студент отримає один з 10 навчальних планів, який найбільше пасуватиме їм.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук