Каньє Вест купує Parler. Це альтернативний Twitter

Американський репер Каньє Вест купує соціальну мережу Parler, яка позиціонує себе як альтернативою Twitter зі свободою слова. Про купівлю компанія оголосила у прес-релізі та повідомила, що угоду закриють до кінця року. Суму угоди поки не розголошують.

Навіщо це Каньє Весту

  • Материнська компанія Parler Parlement Technologies заявила, що придбання допоможе створити «екосистему, де вітаються всі думки».
  • Раніше репера заблокували в Instagram та Twitter за антисемітизм у дописах.
  • Каньє відомий підтримкою правих поглядів. Нещодавно він випустив мерч з надписом «White lives matter». Скандальність – частина образу виконавця. Він також заявив, що не може бути антисемітом, бо всі чорношкірі теж євреї.

Суму угоди поки не розголошують. Статки Веста оцінюють у $2 млрд.

Що таке Parler

Parler має велику кількість прихильників консервативних поглядів. Головною особливістю платформи є її популярність серед людей, які виступають проти політики модерації. Однак платформу звинували в допомозі заворушникам спланувати та координувати штурм будівлі Капітолію, який відбувся 6 січня 2021 року.

Після заворушень і Google, і Apple видалили Parler зі своїх магазинів додатків. Apple послалася на «загрози насильства та незаконної діяльності» на Parler і заявила, що соціальна мережа «не вжила адекватних заходів для боротьби з поширенням цих загроз безпеці людей». Того ж місяця Amazon також відмовився від служби веб-хостингу Parler .

Пізніше Parler відновили в обох магазинах. Компанія погодилася ретельніше модерувати дописи. Її веб-сайт знову з’явився в мережі в лютому 2021 року. У прес-релізі Parlement Technologies зазначається, що після придбання компанія продовжуватиме надавати «постійну технічну підтримку» та пропонувати хмарні послуги через свою «приватну хмару та інфраструктуру центру обробки даних».

Це не єдина така соцмережа

Parler — це лише одна з соціальних мереж, які обіцяють більш м’яку політику модерування порівняно з масовими платформами. Зокрема, у лютому медіакомпанія колишнього президента США Дональда Трампа запустила Truth Social. Це сталося після того, як Трампу заборонили користуватися Twitter після заворушень на Капітолії. Мільярдер Ілон Маск, який намагався придбати Twitter також заявляв, що збирається послабити вимоги модерації на платформі після покупки.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук