Пишуть, що Upwork відновив доступ росіянам. Розповідаємо, що трапилось

Upwork відкрив доступ до акаунтів росіян та білорусів, однак тільки для тих, хто покинув територію РФ та РБ. Цей факт помітив один з користувачів Linkedin, про що написали на порталі DOU. Зараз його пост в Linkedin вже недоступний. Редакція AIN.UA розповідає, що сталося.

  • UpWork – біржа фрілансу, де замовники шукають виконавців та навпаки. На початку березня, після повномасштабного вторгнення, керівництво сервісу повідомило про зупинку роботи для клієнтів з РФ та РБ.
  • Згодом, у червні, Upwork повністю закрила акаунти з цих країн. Станом на 1 червня 2022 року усі акаунти з РФ та РБ були деактивовані, а нові реєстрації повністю закриті для фрілансерів та компаній з вказаних регіонів.
  • Згодом деякі профілі росіян та білорусів знову стали активними, що і помітили українські фрілансери. Користувач Linkedin під псевдонімом N звернув на це увагу і закликав відправляти скарги до UpWork. Зараз його пост вже недоступний, але видання dev.ua встигло зробити скрін. Він також звернувся у підтримку сервісу і опублікував їх відповідь.

У листі йшлося про те, що обмеження для росіян та білорусів все ще діють, однак для тих хто покинув ці країни і пройшов верифікацію в іншому регіоні доступ відновлюють.

Як повідомили AIN.UA власні джерела, так було з самого початку блокування: сервіс закрили в рф і рб, але тим, хто покинув країну і почав працювати в інших локаціях, доступ повертали. Повністю закрити доступ до платформи для людей з російським паспортом сервіс відмовився.

Тому по суті нічого не змінилось.

Чому це важливо

Ще в червні, коли UpWork закривала акаунти в РФ та БР, компанія дала зрозуміти, що це не назавжди. Власникам закритих акаунтів Upwork пропонує релокацію в інші країни, а також лінк на те, як відновити доступ до акаунту після переїзду. У компанії також за’явили про те, що якщо геополітична ситуація зміниться, Upwork зможе відновити роботу в цих регіонах. Тобто відновлення облікових записів – це позиція UpWork, якої вони притримувалися від початку. Ймовірно відновлювати акаунти почали ще раніше, однак розголосу ця тема набула тільки тепер.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук