Riot Games купила один з підрозділів Wargaming

Riot Games оголосила про купівлю одного з підрозділів компанії Wargaming, а саме австралійської студії Wargaming Sydney. Суми угоди сторони не розкривають, проте Wargaming в коментарі AIN.UA зазначили, що в австралійському офісі працювало близько 100 спеціалістів, а зараз в компанії Wargaming залишилось 16 офісів з 8 центрами розробки.

Деталі угоди

Як повідомляє DOU, Wargaming Sydney — одна з найбільших ігрових студій в Австралії. Вона була заснована у 2002 році під назвою BigWorld, а у 2012-му стала частиною компанії Wargaming. З 2012 студія займалась розробкою основних проектів білоруської компанії — World of Tanks і World of Warships.

Riot Games — компанія з розробки та видавництва ігор, відома, перш за все, грою League of Legends. 17 жовтня вона оголосила про завершення придбання студії Wargaming Sydney. Студія буде перейменована на Riot Sydney та займеться розробкою League of Legends, VALORANT та технічною підтримкою інших команд Riot. 

«Бути частиною Wargaming було для нас феноменальною подорожжю протягом останніх 10 років, і це допомогло нашій студії рости та процвітати. І ми не можемо дочекатися, щоб передати свій досвід у глобальному розвитку відповідним командам. Я знаю, що говорю від імені всієї команди, коли кажу, як ми всі раді стати частиною Riot і допомогти надати гравцям неймовірні враження», — зазначив Нареш Хірані Head of Development новоствореної Riot Sydney.

Весь штат розробників Wargaming Sydney приєднається до Riot Sydney, а команда видавців залишиться частиною Wargaming. Продукти, створені для World of Tanks та інших ігор, залишаться у Wargaming, зокрема права на BigWorld Technology для MMO-проєктів.

Що залишилось у Wargaming?

Створення таких ігор, як World of Tanks та World of Warships, що працюють для десятків мільйонів гравців в багатьох країнах — це робота багатьох студій по всьому світу, а не одного центру розробки, як це буває з невеликими проектами. Продаж або покупка одного з підрозділів — це звичайна, хоч і не повсякдення річ для видавців такого масштабу.

В коментарі AIN.UA представники компанії зазначили, що на сьогодні Wargaming має 16 офісів, у 8 з них ведеться розробка – це Україна, Литва, Чехія, США, Велика Британія, Кіпр та Сербія. Крім того, в студіях, що розміщені в Німеччині, Японії та Сінгапурі працюють команди паблішингу.

Чому це цікаво?

4 квітня 2022 року компанія Wargaming заявила, що йде з ринків росії та білорусі, закриває свій мінський офіс. А в липні Wargaming продала компанії у Білорусі та росії. Новим власником білоруського СТОВ «Гейм стрім» та російського ТОВ «Леста» став російський топ-менеджер WG Малик Хатажаєв.

У росії та Білорусі гра отримає окремий ігровий клієнт і змінить назви на «Мир Танков», та «Мир Кораблей», а їх розробкою (принаймні офіційно) тепер буде займатись зовсім інша компанія. Можливо, саме з цими змінами й пов’язаний продаж австралійської студії, для утримання якої просто немає задач.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук