Український стартап Wombats Corp підняв $250 000 від фонду Atlassian

Український стартап Wombats Corp отримав $250 000 від фонду Atlassian Ventures. Про це повідомив засновник компанії Роман Бубякін. Він розповів AIN.UA деталі цієї угоди.

Засновник Wombats Corp, фото надане спікером
  • Проекту Wombats Corp, який працює над безкоштовними та платними плагінами на Atlassian Marketplace, вже більше п’яти років.

«Усе починалося із безкоштовного плагіна з мінімальними амбіціями, аби просто перевірити, як все працює. Це був стан, коли ти не можеш не розробити хоч щось для публічного використання, просто мусиш спробувати», — згадує розробник.

  • Засновник працював над проектом у вільний від основної роботи час: на вихідних, по вечорах, у відпустках. Перший платний плагін API Tokens for Jira випустив на Atlassina Marketplace три роки тому. На нього було навіть кілька пропозицій продажу, але розробник їх відхилив, адже однією з цілей було «отримати досвід та фан».
  • Працювати над своїм проектом паралельно із основною роботою було важко, тож пошуком інвестицій для Wombats Corp Роман зайнявся у грудні 2021 року. Він вирішив залучати інвестиції не під уже наявні продукти, а під ідею:

«Головний елемент подачі — ідея. Вона мала якнайкраще підходити вимогам Atlassian Ventures: унікальність, потенційний успіх, а ще сумісність із Atlassian Cloud продуктами, оскільки вже п’ять років компанія переводить все у хмару», — розповідає він.

  • Щоб підготуватися до спілкування з інвесторами, він залучив допомогу фахівців з дизайну (для створення прототипу), спеціалістів з інвестицій, а також бізнес-аналітика, який допомагав готувати усі матеріали для пітчу та відповіді на питання.
  • У цьому випадку війна майже не вплинула на процес залучення інвестицій: за словами Романа, єдина відмінність від мирного часу: питання по нормах американського права щодо співпраці з окупованими українськими територіями.
  • У такий спосіб вдалося залучити $250 000 на умовах convertible loan з поверненням через шість років під 3% річних (або обміном боргу на акції компанії за умови виходу на IPO).
  • Ці кошти засновник проекту планує витратити на набір команди та реалізацію проекту, під ідею якого фонд і виділив кошти.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук