Розробник сервісу Flo з оцінкою в $800 млн ліквідує бізнес у Білорусі

Читати на RU

Розробник програми для жіночого здоров’я Flo ліквідує білоруську юрособу. Як повідомляє dev.by, рішення про ліквідацію було ухвалено наприкінці вересня, хоча чутким про це ходили ще навесні 2022 року.

Деталі виходу з Білорусі

Джерело: dev.by

На початку березня у ТОВ «Фло Хелс Бел» змінився власник: замість американської компанії «Фло Хелс, Інк», яка володіла 100% ТОВ «Фло Хелс Бел» із серпня 2018 року, білоруська компанія почала належати фізичній особі. У самій компанії інформацію про звільнення з Білорусі не коментували.

Тоді ж, в березні, за інформацією джерел, білоруських співробітників Flo «попросили розв’язувати питання з ревокацією до 14 березня і відключили доступи до корпоративних ресурсів для тих, хто ще в РБ».

На сайті компанії давно немає згадок про офіс у Мінську, також немає вакансій для роботи в Білорусі. Останні кілька місяців Flo активно розширює команду в Литві — за червень-вересень штат литовського офісу зріс удвічі до 245 осіб.

Про компанію Flo

Flo Health — компанія з білоруським корінням, що випускає популярний додаток в сегменті жіночого здоров’я. Штаб-квартира — у Лондоні, має представництва у Нідерландах та США, офіси розробки у Мінську (був) та Вільнюсі.

Число співробітників на кінець 2021 року очікувалося близько 400 осіб, з них у Мінську було близько 200. Восени 2021 року Flo закрила інвестиційний раунд B. Загальна сума інвестицій склала $50 млн, оцінка компанії досягла $800 млн. Передбачалося, що Flo ось-ось стане наступним єдинорогом з білоруським корінням після PandaDoc.

Додаток Flo останні три роки є найпопулярнішим в App Store у категорії Health&Fitness. За даними компанії, у додатку вже понад 250 мільйонів унікальних користувачів у світі. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук