Графік відключення електроенергії у Києві

Читати на RU

20 жовтня 2022 року по всій Україні вводитимуть обмеження по електроенергії. Кияни можуть перевірити в онлайні, коли саме за їхньою адресою не буде світла.

  • Відключення відбуватимуться через те, що російські війська за останній тиждень зруйнували ряд генеруючих об’єктів енергетики. На відновлення мережі потрібен час та ресурси.
  • Усіх українців у зв’язку із цим просять 20 жовтня 2022 року з 7:00 до 23:00 максимально скоротити споживання енергії, не вмикати без необхідності світло та ті побутові прилади, що споживають багато енергії: праски, пралки, мікрохвилівки і т.п.
  • Кияни можуть перевірити графіки відключення світла за конкретною адресою, на сайті Yasno (це один із брендів групи ДТЕК). Для цього потрібно ввести свою адресу у відповідні поля, обравши вулицю та номер будинку зі списку.
Скріншот з сайту kyiv.yasno.com.ua
  • Зауважимо, що сервіс працює неідеально, зокрема, користувачі пишуть, що він не завжди розпізнає номер будинку. В такому разі можна пробувати дивитись сусідні номери по своїй вулиці.

Чому це важливо

Як зауважив Володимир Зеленський у своєму зверненні, якщо споживання електроенергії буде максимально свідомим, тоді й графіки стабілізаційних відключень будуть коротшими.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук