Добірка найкращих генераторів для резервного живлення будинку

Читати на RU

Через постійні ракетні удари по цивільній та енергетичній інфраструктурі України зараз по всій країні часто трапляються планові або аварійні відключення електроенергії. Редакція AIN.UA вже публікувала матеріал про реалізацію резервного живлення у квартирі, а зараз розкажемо про вибір найкращого генератора для приватного будинку.

Малопотужні бензинові генератори

Якщо у вас немає потреби підтримувати роботу потужних електроприладів, наприклад холодильників, бойлерів чи чайників, проте хочеться мати освітлення та можливість заряджати свою електроніку, навіть за відсутності централізованого електропостачання, то вам підійдуть малопотужні генератори до 1 кВт.

Таких генераторів на ринку досить багато, ось декілька моделей: Kraft Dele ST-1000, Hyundai HG800-3, WERK WPG 960. Їх ціна варіюється в межах 7000-9000 гривень, проте майже всі вони — це просто варіації на тему однієї китайської моделі, до якої іноді додають ручку чи рамку міцності.

Як показує практика, попри своє китайське походження такі генератори досить довго служать, а в разі необхідності ремонту запчастини на них є буквально в кожному сервісі. Крім того, їх головна перевага — мала витрата пального, що сягає 0,7 л на годину. Тож 20 літрів бензину вистачить більш ніж на добу.

Генератори середньої потужності

Якщо настільки аскетичний формат життя, коли доступне лише освітлення вам не підходить, або є електроприлади, що мають працювати в будь-якому випадку, то потрібно дивитись на більш потужні варіанти генераторів.

Тут вже є генераторі як на дизельному, так і на бензиновому пальному. Переважно, з точки зору користувача, різниці між ними практично немає. Питання лише в тому, яке пальне вам практичніше тримати вдома. На дизелі можна зекономити, а бензин, очевидно, має більше варіантів використання.

На жаль, зараз на ринку досить обмежений вибір генераторів середньої потужності (наприклад бренд RZTK повністю відсутній, а ми б хотіли порадити саме його в першу чергу). З гарних варіантів генераторів потужністю від 3 до 5 кВт можемо рекомендувати:

  • ITC Power DG6000LE. Бензин, 5 кВт, ціна — 77 000;
  • Nowa BG3400. Бензин, 3,1 кВт, ціна — 21 000;
  • Forte FGD6500E. Дизель, 4,4 кВт, ціна — 60 000.

Справжнє автономне живлення

Якщо ж ви хочете живити буквально весь будинок та буквально не відчувати відсутності централізованого електропостачання — потрібно дивитись на генератори потужністю 7-15 кВт.

Такі пристрої зазвичай підключають напряму у щиток будинку через спеціальні перемикачі мережі, щоб всі розетки продовжували роботу. Крім того, вони майже завжди мають стартер (тобто їх не потрібно смикати за шнурок для запуску) та іноді систему автоматичного ввімкнення в разі відсутності електроенергії.

Серед таких пристроїв можемо порадити:

  •  Konner&Sohnen KS 9102HDE. Дизель, 5,9/7 кВ, ціна — 77 000.
  • Matari MX14000E. Бензин, 10 кВт, ціна — 120 000.
  • Forte FG9000E. Бензин, 7 кВ, ціна — 60 000.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук