Шлях від стажера до ліда IT займає в середньому 6 років

Читати на RU

Молодому IT-спеціалісту потрібно близько 6 років, щоб професійно вирости від trainee team lead. І якщо на перші підвищення потрібно витратити 1 рік, або навіть менше, то з часом перехід триває все довше. Такими є результати дослідження, що провела компанія GlobalLogic.

Скільки часу необхідно для переходу на нову позицію?

  • Зазвичай кар’єра в IT починається з позиції trainee, далі він зростає до Junior-спеціаліста.
  • Після цього спеціаліст стає Middle-інженером, Senior-спеціалістом та Team lead.
  • За дослідженням GlobalLogic, стажеру необхідно від 9 до 12 місяців комерційного досвіду (досвіду інженера на проєкті, незалежно від терміну співпраці з компанією) для переходу на Junior-позицію.
  • Для того, щоб стати інженером рівня Middle, фахівцю знадобиться у середньому ще близько одного року.
  • Для переходу від Middle до Senior позиції інженеру треба ще близько 2 років.
  • Lead-позиція передбачає не менше 6 років комерційного досвіду, а тому для переходу на неї Senior-інженеру треба витратити принаймні 2 роки.

Кандидати, з якими  IT-компанії найчастіше починають співпрацю

Найчастіше нові спеціалісти компанії приходять на Middle-позиції. Так, упродовж 2021 року GlobalLogic найчастіше починала співпрацю зі спеціалістами рівня Middle. Вони склали 28% всіх нових інженерів у компанії. Тренд зберігається й у 2022 – 32% від всіх нових спеціалістів в компанії були саме Middle-інженери.

Під час інтерв’ю нових спеціалістів HR-фахівці звертають увагу на комбінацію soft та hard skills. Важливо, щоб кандидат мав не тільки технічні навички, а й умів аналізувати, приймати рішення та прагнув професійно розвиватися.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук