В Україні дають гранти до €10 000 соціальним підприємствам. Як отримати

Читати на RU

Український соціальний венчурний фонд USVF у співпраці з SILab Ukraine запускають програму смартгрантів на підтримку діяльності соціальних підприємств в умовах війни. Розмір одного гранту до 10 000 євро з податками.

  • Отримати допомогу можуть діючі соціальні підприємства, у яких є потенціал для зростання та яким необхідна підтримка для розвитку та масштабування.
  • Діяльність має впроваджуватися на території України, відповідати викликам воєнного часу та бути спрямованою на задоволення потреб цивільного населення.
  • Подати заявку можна за посиланням. Кінцевий строк – 25 листопада 2022 року.

Грант виплачується у гривні як безповоротна фінансова допомога на рахунок грантоотримувача. Витрати в межах грантової програми можуть бути спрямовані на:

  1. виробництво/надання основних товарів/послуг (підтримка витрат виробництва та операційної діяльності);
  2. запуск виробництва/надання нових товарів або послуг, які відповідають потребам воєнного часу та потребам цивільних осіб (придбання обладнання, витратних матеріалів, операційна діяльність);

Підтримка не надається в таких випадках:

  1. Бізнеси, діяльність яких пов’язана з алкоголем, тютюновими виробами, гемблінгом, криптовалютою, токенами, паливом.
  2. Опплата відрядження персоналу, купівлю нерухомості, речей особистого вжитку, б/у обладнання, сплату боргів не фінансується.
  3. Не підтримуються готівкові розрахунки.
  4. Не покриваються витрати, пов’язані з підготовкою заявки на участь у конкурсі.
  5. У межах цього конкурсу не підтримуються бізнеси, товари/послуги яких виробляються безпосередньо для подальшого продажу збройним силам України.
  6. Не підтримуються соціальні підприємства, команда яких складається з однієї особи.
  7. Не підтримується види діяльності, які заборонені політиками Європейського Союзу.

SiLab Ukraine – організація, що створена з метою розбудови екосистеми для розвитку соціального підприємництва та соціальних інновацій як інструментів формування культури соціальної відповідальності у суспільстві.

Український соціальний венчурний фонд (USVF) створено для інвестування та підтримки соціальних підприємств, бізнес-моделі яких базуються на досягненні соціальних, екологічних та економічних змін.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук