Як обрати офісний ноутбук у 2022 році: добірка цікавих варіантів на базі чипів Intel

Щороку виробники створюють десятки різних моделей у своїх лінійках офісних ноутбуків. І це не дивно. Адже вам потрібне щось міцне, безпечне, потужне, легке та здатне працювати протягом тривалого робочого дня. Ну, і звичайно, комфортне та довговічне. Саме тому вони часто виробляються у металевих корпусах, з датчиками відбитків пальців та іншим захистом. Щоб ви могли комфортно працювати як в офісі, так і вдома.

Всі вони відрізняються між собою не лише зовнішнім виглядом, а й технічними характеристиками, матрицею екранів (IPS або OLED) та оновленнями в конструкції.

При покупці офісного лептопа ви можете вибрати як традиційний формфактор для інтенсивного набору тексту, так і комп’ютери в стилі 2-в-1 з сенсорним екраном або ж з кількома екранами.

У цій добірці ми не даватимемо вам конкретні моделі ноутбуків, тому що зараз асортимент дуже швидко змінюється і не все є в наявності, але розповімо, на які лінійки виробників потрібно звернути увагу.

Lenovo ThinkBook Yoga

ThinkBook Yoga – це міцний пристрій 2-в-1 (сенсорний екран та оберт 360 градусів) з вбудованою підтримкою стилуса, надійною продуктивністю і тривалим часом автономної роботи за ціною менше ніж 1000 доларів.

Достатньо збалансований ноутбук на базі процесора Intel® Core™ i5 або i7 з хорошою інтегрованою графікою. Технологічні нововведення та відсутність вентиляторів охолодження для дискретної відеокарти (якої тут взагалі немає), дозволили зробити ноутбук тонким. Справжня Yoga.

Як додаткова перевага — у багатьох ноутбуках є вбудований сенсор відбитка пальця. Але потрібно враховувати, що сенсорний екран в ноутбуці глянцевий, а значить може відсвічувати. А діагоналі в 13 дюймів деяким користувачам буде замало.

Аcer Аspire

Максимально використовувати лептоп для роботи, і ще й грати на ньому? (Звісно не на максимальних налаштуваннях графіки). Як це можливо? Високоефективний ноутбук Acer Aspire поєднує в собі продуктивний процесор та дискретну відеокарту. Раніше це була серія мобільних відеокарт GeForce МХ 350 або 450. Та вже цього року Aspire працює на базі потужних процесорів Intel® Core™ 12-го покоління з графічними картами GeForce RTX™ серії 30 для ефективного виконання завдань або дозвілля. Ви скажете, на ньому можна яєчню смажити, бо таке потужне залізо повинно грітися. А ось і ні. Нагрів звісно є, та за охолодження відповідають три теплові трубки, два вентилятори, різні режими охолодження та модернізована клавіатура. Вона сконструйована із можливістю забору повітря, що покращує теплові характеристики, виводячи до 10% більше тепла, ніж клавіатура без забору повітря. Інша комплектація досить типова – до 32 GB оперативної пам’яті, до 2 TB внутрішньої, порти для підключення: HDMI, USB Type-A, USB Type-C.

Asus Vivobook

Як завжди, компанія Asus надає цікаві рішення у вигляді своєї старої доброї лінійки Vivobook. Тут навряд чи ви знайдете металевий корпус або екран 4К із калібруванням кольорів під Pantone. Але ця серія відрізняється гарною автономністю. При тому, що важить всього 1,5 кг. Його особлива конструкція зроблена так, щоб злегка підіймати нижню частину корпусу і відсувати екран трохи далі від корпусу – так краще відбувається охолодження. Цікавим рішенням виявилося з’єднання numpad та touchpad. Але хто цим користується скажете ви? Усі, хто працює з цифрами, і таких користувачів немало. Таке рішення дозволило зменшити розмір та вагу лептопа, зберігши при цьому його функціональність. Єдине, за що можна полаяти цю лінійку, – це те, що попри всю крутість інших компонентів, вебкамера тут низької роздільної здатності. В той час як весь світ працює віддалено і використовує конференц-коли для зв’язку — це мінус.

Acer Swift

Невеликий портативний лептоп. Але він водночас є досить потужним, адже містить в собі Intel® Core™ i7. При цьому всьому він важить 1,2 кг при товщині 1,6 см. 

Продуктивність збільшена завдяки декільком роз’ємам для SSD-дисків M.2 SSD до 2 ТБ та до 32 GB оперативної пам’яті. Звісно, ​​змінювати ці компоненти, як раніше, не можна. Крім вище згаданих характеристик цей лептоп, інколи будується на базі Intel® Evo™, що позначається певною наліпкою на корпусі.

Алюмінієвий Swift постачається в одному із трьох яскравих кольорів – синій, жовтий та металік. А всього 30 хвилин заряджання вистачає для забезпечення 4 годин використання. Екран тут досить звичайний, але якісний зі 100% sRGB-охопленням, що забезпечує точну кольоропередачу там, де це важливо. І наостанок: тут є порти Type-C з Thunderbolt™ 4, через які можна не тільки швидко передавати дані, але й заряджати ноутбук, якщо ви забули свій зарядний пристрій вдома.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук