Самвидав-платформа «Букнет» виділяє український бізнес в окремий сервіс booknet.ua

Читати на RU

Міжнародна літературна платформа самвидаву «Букнет» (booknet.com) виділяє українську версію в окремий сервіс і переводить її на окрему інтернет-адресу booknet.ua. Про це AN.UA повідомили представники сервісу.

Що таке «Букнет»

«Букнет» – це електронна бібліотека та соціальна платформа одночасно. На сайті можна читати книги популярних жанрів онлайн, завантажувати їх на комп’ютер чи телефон, а також спілкуватися з авторами та іншими читачами. Книжки на «Букнет» публікують самі автори, які отримають від платформи оплату за підписки.

«Букнет» працює на ринку з 2018 року і є найпопулярнішою літературною платформою українською мовою. На сьогодні сервіс доступний українською, англійською та іспанською мовами.

Навіщо відділяють українську версію

Рішення про виділення українського «Букнету» в окремий проект пов’язане з двома чинниками.

  • По-перше, україномовна версія на своєму ринку є лідером за кількістю користувачів – у вересні  2022 денна кількість українців, які користувались сайтом або мобільним додатком «Букнету», досягла 55 000 унікальних користувачів (у січні було 15 000 користувачів на день).
  • По-друге, фінансові показники українського «Букнету» за півроку виросли в рази. Так за три зимових місяці було продано 44 000 книжок, а вже за три літніх місяці понад 100 000 екземплярів.
  • Доходи авторів також зростають. Якщо у червні цього року загальний гонорар авторів склав близько 600 000 грн, то вже за вересень автори отримали 1,2 млн грн.

Як розповіли AIN.UA в «Букнет», з липня 2022 платформа стала платником ПДВ, але збільшення вартості книг на 20% за рахунок податку не злякало читачів і дозволило сплатити за третій квартал понад 800 000 грн ПДВ до бюджету України.

Український «Букнет» у майбутньому планують переформатувати з сервісу публікації електронних книг авторами у видавничий холдинг із різними напрямками розвитку, що не планується в інших мовних версіях.

«Я бачу український “Букнет” через кілька років платформою, де успішно будуть продаватися не лише особисті електронні книжки авторів, а й книжки видавництв, причому як електронні, так і аудіо, і паперові», — каже Сергій Грушко, співзасновник сервісу.

Нагадаємо, після початку повномасштабного вторгнення Сергій Глушко продав російську частку платформи і повністю вийшов з бізнесу в рф.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук