Ілон Маск пише, що купив Twitter. Деталі угоди поки невідомі

Читати на RU

Американський підприємець Ілон Маск опублікував листа, в якому йдеться про те, що він таки придбав Twitter (судом було встановлено граничну дату для цієї угоди: 28 жовтня. І схоже, угода таки відбулася).

У листі йдеться про те, чому він придбав цю соцмережу:

«Причина, з якої я купив Twitter, криється в тому, що для майбутнього цивілізації важливо мати цифровий майдан, де можна буде обговорювати широке коло ідей, і не скочуватися у насильство», — пише він.

На його думку, зараз існує великий ризик того, що соціальні мережі розділяться на крайніх правих та крайніх лівих, працюватимуть як ехо-кімнати (ефект у поширенні інформації, коли її споживач шукає і споживає лише той контент, який підсилює його поточні переконання). У такий спосіб суспільство розколеться, і втратиться можливість діалогу. Зі слів Маска, він купив Twitter, щоб завадити цьому.

Фінансових чи інших деталей угоди поки що сторони не розкривали.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року Ілон Маск відновив пропозицію про купівлю Twitter за початковою ціною $54,20 за акцію, відмовившись від своїх спроб вийти з угоди через суд. Згідно з заявою до Комісії з цінних паперів і бірж, 3 жовтня Маск звернувся до акціонерів Twitter з пропозицією відновити процес покупки соцмережі за початково домовленою ціною — $54,20 за акцію. В Twitter підтвердили отримання такого листа від Маска та оголосили про намір закрити угоду.

У цієї угоди — довга історія:

  • На початку квітня 2022 року стало відомо, що генеральний директор Tesla Ілон Маск володіє 9,2% Twitter (На момент придбання вартість 9,2% акцій коштувала $2,89 млрд). Після цієї новини вартість акцій компанії зросла на 26%. Тоді ж мільярдер заявив, що хоче купити сервіс.
  • В кінці квітня Маск досягнув згоди з акціонерами сервісу Twitter про викуп компанії за $44 млрд ($54.20 за акцію). Половину коштів Маск збирався позичити, інвесткомпанії з задоволенням пішли йому на зустріч. Інша половина — його власні статки.
  • В травні Маск тимчасово заморозив угоду. Це сталося одразу після того, як з’явилася інформація про те, що фальшиві або спам-акаунти становлять менше, ніж 5% користувачів.
  • В липні Маск остаточно вирішив не купувати Twitter. Але за умовами угоди Маск не може просто відмовитись від покупки соцмережі і Twitter подав на нього до суду, щоб добитися завершення угоди.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук