Насправді в Києві не таке брудне повітря. Рейтинги складали не правильно

Читати на RU

Останні роки Київ часто потрапляв до рейтингів міст із найбільшим рівнем забруднення повітря. Згідно з сервісом IQ-Air, за рівнем забруднення повітря Київ вранці 2 вересня опинився на другому місці у світі. Однак, як повідомив співзасновник ЛУН Андрій Міма, дані про Київ для цього сервісу збирали не правильно.

  • Джерелом даних для рейтингу IQ-Air була інформація з декількох десятків приватних станцій у приватних власників, іноді всередині квартир.
  • Тепер у джерела даних рейтингу додали калібровану мережу моніторингу повітря «ЛУН Місто Air», а також Київську муніципальну мережу станцій.

«Тепер якщо Київ потрапить у топ цього рейтингу, це буде означати що з повітрям дійсно великі проблеми», – написав Міма.

  • Як написав начальник Управління екології КМДА Олександр Возний, це означає, що відтепер в режимі реального часу Київ передає офіційну та достовірну інформацію про якість повітря.
  • Як повідомляє видання “Хмарочос” муніципальна система базується на п’яти референтних (високоточних) пунктах європейського зразка. Ці станції вимірюють пил (РМ1.0, PM2.5 та PM10), діоксид азоту, діоксид сірки, оксид вуглецю, аміак, приземний озон, сірководень і формальдегід, метеорологічні показники. Також мережу доповнюють понад 40 індикативних пунктів.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук