$20/місяць за синю галочку: Маск володіє Twitter менше тижня і вже почав все змінювати

Читати на RU

Офіційних повідомлень досі немає, але факт, що Маск таки купив Twitter — беззаперечний. Якщо покладатись на попередні дані — сума угоди склала $44 млрд. Отримавши доступ до компанії, Маск одразу почав там «хазяйнувати», взявши на себе роль керівника. Перші рішення він уже прийняв: почав звільняти людей, знімати довічні бани, а ще — планує брати по $20 за верифікований акаунт щомісяця.

Маск у офісі Twitter говорить з співробітниками.

Редакція AIN.UA коротко розповідає, що зробив Ілон Маск всього за кілька днів володіння однією з найбільших соцмереж світу. 

$20/місяць за синю галочку? 

Так, саме таку інформацію отримали американські медіа від своїх джерел у компанії. Прямо зараз у Twitter вже існує підписка Twitter Blue, що коштує $5/місяць та дає користувачам додаткові функції. Маск хоче підвищити її вартість до $20/місяць і лише ті, хто буде її сплачувати, отримає можливість ставити синю галочку верифікованого акаунту. Таким чином Маск хоче боротись з ботами та покращити схему верифікації сервісу. 

Кадрові чистки

Ще до офіційного завершення угоди, яка судячи з усього була підписана 27 жовтня, у ЗМІ з’явилась інформація, що Маск планує звільнити до 75% команди. Поки ці дані не отримали підтвердження, але звільнення вже почались, на всіх рівнях. 

Першими компанію покинули CEO Парага Агравал, CFO Нед Сегал, юристконсульт Шон Енджетт та керівник юридичного департаменту Віджайя Гадде. 

Слідом пішли звільнення рядових співробітників. Twitter заповнений повідомленнями людей, що їх звільнив Ілон Маск і вони готові про це розповідати. 

Журналісти також звернули увагу, що звільнення почались миттєво з приходом Маска до компанії. Це пов’язують з тим, що компанія традиційно видає бонуси та опціони своїм співробітникам на початку листопада: звільнивши їх — Маск уникнув додаткових виплат. 

Більш жорстка політика керування компанією

Інформація про $20 за підписку Twitter Blue — лише частина повідомлення, яке з’явилось у пресі. За словами джерел The Verge, у команди розробників стоїть дедлайн на розробку нової функції до 7 листопада. Якщо вони не справляться — їх звільнять. 

Окрім того, прямо зараз команда Tesla проводить перевірку коду Twitter та складати списки менеджерів середньої ланки та розробників, яких можна буде скоротити найближчим часом. Наскільки масовими стануть скорочення — не повідомляється. 

Політика модерації зміниться

Маск неодноразово говорив про свободу слова і, як наслідок, перегляд політики модерації та правил Twitter. Як це все буде працювати — навіть приблизно не зрозуміло, оскільки мільярдер не дає жодних пояснень та інтерв’ю на тему розвитку компанії у майбутньому. Відомо лише, що він хоче створити «раду модерації контенту», але ці три слова — єдине, що у нас є. Як це буде функціонувати — також невідомо. 

Маск лиш заявив, що зміни до політики модерації поки не вносились, але сама модерація вже змінилась. Стало відомо, наприклад, що Каньє Весту відновили акаунт, хоча раніше заблокували за хейтспіч. ЗМІ також повідомляють, що Маск начебто запросив повернутись у Twitter Дональда Трампа. Почались скорочення і у команді модерації. 

Експерти з моніторингу соцмереж вказують, що хоча правила й не змінювались, різкого контенту у Twitter значно побільшало, а рекламодавці зважаючи на це заморозили свої рекламні бюджети, щоб дочекатись ясності. Не пройшло й тижня. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук