Маск хоче перезапустити відеосервіс Vine вже цього року

Читати на RU

У 2012 році Twitter придбав сервіс Vine, який спеціалізувався на коротких відеороликах. Проте всього через 4 роки, у 2016 Vine було закрито, що викликало незадоволення користувачів. Тепер, як повідомляють джерела Axios, Ілон Маск доручив інженерам Twitter працювати над перезапуском відеосервісу.

  • Маск обговорював Vine протягом декількох місяців, що передували придбанню Twitter, а в недавно запустив опитування щодо того, чи варто повернути сервіс до життя. На момент написання цієї статті відповіді були приблизно 2-1 на користь перезапуску.
  • Популярний YouTube блогер MrBeast написав у відповідь : «Якщо ви справді зробите це, й будете змагатися з TikTok, це було б смішно», на що Маск відповів : «Що ми можемо зробити, щоб зробити його кращим за TikTok?»
  • За інформацією джерел, питання вже фактично вирішене, а інженерам Twitter доручили переглянути стару кодову базу Vine, яка не змінювалася й не оновлювалася після припинення роботи.

Чому це цікаво?

28 жовтня Ілон Маск оголосив про придбання Twitter, і почав проводити радикальні зміни в компанії. Він вже звільнив звідти кількох топ-менеджерів, включаючи CEO, CFO та голову юридичного департаменту та анонсував зміну політики верифікації акаунтів (тепер це буде платна послуга).

Перезавантаження Vine є однією з таких радикальних змін, що приніс з собою Маск. Відродження сервісу може дати авторам відео платформу, яка буде дещо осторонь від загального дискурсу Twitter, але все одно генерувати прибутки для материнської компанії.

Це особливо важливо, з огляду на те, що інші спроби монетизації соцмережі, наприклад підписка Twitter Blue, так і не змогли стати успішними. А після угоди про покупку Маском на Twitter наклалась додаткова заборгованість на $13 млрд.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук