Нові графіки відключень у Києві: світла не буде тричі на день

Читати на RU

На сайті Yasno (один із брендів групи ДТЕК) опубліковані нові графіки відключень світла у Києві. Про це повідомляє The Village. За новими даними, світло у столиці відключатимуть два-три рази на день по три-чотири години.

  • Як і раніше, щоб дізнатися про графік відключення для себе, потрібно ввести назву вулиці та номер будинку. Так можна отримати час можливої відсутності світла.
  • За добу світло може зникати загалом на 8–12 годин.
Скріншот з сайту Yasno
  • Якщо адреса відсутня у списку, ймовірно за нею відключення у будинку не буде. Але й наявність адреси в графіку не гарантує 100% відключення.
  • У попередні рази багато жителів Києва бачили, що графіки подають неактуальні дані. Це пов’язано із багатьма факторами: не всі адреси є в базі, 13% будинків у Києві підключені до кількох ліній постачання енергії (через це, приміром, в одному під’їзді може бути світло, в іншому — ні).
  • Зараз базу адрес у графіку оновили, тож якщо будинку немає у графіку відключень, ймовірно він підключений до лінії критичної інфраструктури.

Також нагадаємо, що влада Києва як і раніше просить жителів максимально економити енергію. Росіяни продовжують обстрілювати об’єкти енергетичної інфраструктури по всій Україні, зокрема, у Києві та області. Остання масова атака сталася 31 жовтня 2022 року.

Також слід враховувати, що графік показує стабілізаційні (прогнозовані) відключення. Аварійні відключення, які відбуваються внаслідок обстрілів, у графіку не відображаються.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук