«Rozetka, Amazon та AliExpress» пропонують українцям легкі гроші — це шахраї, деталі схеми

2

В жовтні 2022 року в соцмережах почали з‘являтися повідомлення про пропозиції роботи від «рекрутерів» іменитих компаній. Їх, з умовою заробітку до 30 000 грн на день, українці отримували від «представників» Amazon, AliExpress, а згодом і Rozetka. Про те, що це може бути підозрілою розсилкою, AIN.UA розповідав раніше. Після публікації матеріалу до редакції звернулася жінка, яка підтвердила, що подібні пропозиції є шахрайством, а також поділилася деталями схеми.

Вона зазначила, що отримала пропозицію роботи від Amazon, а згодом і від українського онлайн-ритейлера Rozetka. Як і в інших випадках подібної розсилки, головною умовою було мати вільні пару годин в день, не бути студентом й перейти за підозрілим посиланням. Виконавши умови Rozetka, жінка отримала повідомлення від нібито менеджера компанії, яка пояснила деталі вакансії.

Зображення: анонімне джерело AIN.UA

Робота полягала в тому, щоб нібито «допомогти торговцям збільшити продажі, використовуючи мобільні телефони та інтернет». Після виконання певних завдань продавець має повертати комісію працівникові, яка залежить від їх кількості. При цьому, «менеджер» Rozetka додала, що аби подати заявку на повну зайнятість, доведеться виконати 3-5 завдань на неповний робочий день.

Анонімне джерело AIN.UA погодилося, після чого отримало продовження інструкції. На цей раз попросили зареєструвати власний обліковий запис, за що пообіцяли винагороду в розмірі 60 грн, а далі зазначили, що для виконання першого завдання необхідно поповнити баланс на 100 грн.

Після цього в жінки з‘явився новий помічник, а точніше «наставник за сумісництвом». Діана, яка працює, використовуючи логотип Rozetka, заплутала працівника ще більше, але зазначила, що допоможе з будь якими питаннями.

Загалом, «робота» була дійсно не складною. Потрібно було лише поповнювати рахунок «працедавців» на певну суму, й отримувати на власний ще більші гроші. При цьому, вивести їх на карту та почати працювати повний день дозволяється лише після виконання чотирьох таких завдань.

Також жінці пояснили, що в разі неможливості виконати завдання або поповнити баланс, профіль буде деактивовано, а вся зароблена комісія – вирахувана. Вивести зароблені кошти, одночасно, можна тільки через декілька днів після завершення задач.

Чому це є схемою

Вийшло так, що з першого внеску жінка, що побажала залишитися анонімом, заробила 240 грн, за другий їй повернулося 1450 грн, а от з третім внеском не пощастило. «Наставник за сумісництвом» перестав виходити на зв’язок, а гроші залишилися на платформі без можливості вивести.

Жодна компанія, що пропонує справжнє працевлаштування, не вимагає поповнювати баланс та виконувати певні завдання аби заробляти «30 000 грн в день». Такі пропозиції є підозрілими, та такими, що, скоріше за все, мають на меті обманути людей. Rozetka, Amazon та інші компанії викладають свої відкриті вакансії на офіційних сайтах, а достовірність пропозиції завжди можна перевірити за офіційним телефонним номером або електронною поштою.

Редакція AIN.UA закликає читачів не переходити за підозрілими лінками, в жодному разі не передавати інформацію про себе чи інших громадян й не поповнювати рахунки не перевірених організацій чи осіб.

Залишити коментар

Коментарі | 2

  • В мене точно таке саме теж саме в телеграмі я тепер незнаю як свої гроші вивести 164 тис грв я їм скинув.Точ точ те саме посилання робота онлайн там придлагають від 1500 до 5000 тис грв в день.Шахрайство я тепер незнаю як свої гроші назад стої програми вивести.Допоможіть будь ласка хто може

  • Діана тоже її звати та що в мене всі гроші вкрала 164 тисячі грв.Вона є в телеграмі.І всім придлагає онлайн роботу дає посилання в Вацап і в Вацапі називається Дїловї Завдання 96.Я тепер нещнаю що мені робити я остався без грошей.А той рахунок там де виводити гроші заблокований буто їхньою компанією

Пошук