Використання кольорів Pantone у Adobe тепер платне — $15

Читати на RU

Минулого тижня Adobe скасувала підтримку безкоштовних кольорів Pantone у своїх програмах Photoshop, InDesign та Illustrator Creative Cloud. Файли PSD, які містили кольори Pantone, тепер відображають просто чорний колір. Як пише The Verge, щоб відновити їх, потрібно платити за підписку на плагін.

  • Pantone вирішив змінити свою бізнес-модель. У серпні 2022 року деякі бібліотеки кольорів в Adobe Photoshop, Illustrator і InDesign, вилучили з наступних оновлень програм.
  • Вартість підписки становитиме $15 на місяць, або $90 на рік.
  • Щоб отримати доступ до повного набору Pantone Color Books, Pantone тепер вимагає від клієнтів придбати преміум-ліцензію через Pantone Connect і встановити плагін за допомогою Adobe Exchange.
  • Компанія Pantone стверджує, що її бібліотеки кольорів всередині Adobe не обслуговувалися належним чином протягом кількох років, що призвело до того, що бібліотеки були неточними, а в програмах Adobe загалом були відсутні сотні кольорів.

Чому це важливо

До запровадження каталогу Pantone компанії використовували індивідуальні кольорові довідники, які могли відрізнятися. Кожна компанія-виробник чорнила могла інтерпретувати один колір як різні відтінки. Навіть CMYK, інша стандартна система відповідності кольорів, яка використовується в домашніх принтерах також іноді підводить. Для роботи з нею необхідна комбінація блакитного, пурпурового, жовтого та чорного, що може призвести до незначних відхилень у відтінках. Pantone не вимагає поєднання кольорів, що робить цей стандарт більш надійним для дизайнерів.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук