Instagram тестує можливість створювати та продавати NFT та інші способи монетизації

Читати на RU

Meta оголосила, що тестує можливість створювати та продавати NFT в Instagram, відтворюючи базові можливості традиційних NFT-бірж. Як повідомляє The Verge, компанія також розширює функцію показу NFT в Instagram, яку вона нещодавно зробила доступною для користувачів у понад 100 країнах.

Як працюватимуть NFT в Instagram?

В Meta зазначають, що інструментарій для цифрових предметів колекціонування дозволить людям створювати NFT на блокчейні Polygon, а потім продавати їх безпосередньо в Instagram або навіть поза платформою.

Що стосується відображення NFT, які користувачі придбали в іншому місці, то тепер вони зможуть підтягуватися ті з блокчейну Solana, на додаток до блокчейнів Ethereum, Polygon і Flow, з якими ця функція вже працювала.

Які ще способи монетизації створює Meta?

Крім того, Meta додає творцям нові способи заробляти гроші на своїх платформах. У понеділок компанія оголосила, що розширює розгортання професійного режиму, який надає доступ до нових інструментів монетизації, наприклад до системи чайових у віртуальній валюті Stars.

Також тестуються подарунки в Instagram, завдяки яким підписники можуть надсилати гроші творцям під час перегляду одного з їхніх постів. Подарунки, звичайно, також купуються за допомогою Stars. 

Чому це цікаво?

Пов’язані з NFT нововведення в інстаграмі подібні до тих, про які ще у вересні презентував Twitter, інші варіанти монетизації буквально копіюють схему TikTok Coins and Gifts або функцію Super Thanks на YouTube.

Ще у вересні YouTube оголосив про плани дозволити більшій кількості блогерів заробляти на платформі, знижуючи вимоги для під’єднання до партнерської програми відеохостингу, а згодом анонсував монетизацію Shorts.

Судячи з усього, зараз всі платформи стараються активно розвивати способи монетизації, щоб дозволити творцям контенту заробляти більш зручними способами та вмовити їх таким чином залишатися на платформі. І скоріш за все пік конкуренції за авторів ще не настав, а способи отримання прибутку в соцмережах будуть ставати все зручнішими.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук